Lego Ninja sai Austrias burkakeelu rikkumise eest trahvi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lego Ninja maskiga naine.
Lego Ninja maskiga naine. Foto: twitter.com

Austria burkakeeld on toonud kaasa uue absurdse arengu, kui politsei tungis sisse Lego poodi, et reageerida Lego Ninja kostüümi kandnud isikule.

Austria politsei tungis eile Viinis asuvasse Lego poodi pärast seda, kui oli saanud teate, et poe töötaja kostüüm oli põhjustanud kodanike vahel tulise vaidluse.

Kohale jõudes selgus, et naine kandis Lego Ninja kostüümi, mis varjas isiku nägu.

Naisele trahvi ei väljastatud, kuna ta eemaldas politsei palvel peakatte ning kattis nägu ametialastele nõudmistele vastavalt.

Kaks nädalat tagasi sekkus politsei Austria parlamendi maskoti Lesko töösse, kui viimane oli iseseisvuspäeva eel lastega parlamendihoones videovõtetel.

Pärast puhkenud skandaali teatas Austria politseiliidu juht Hermann Greylinger, et pooldab uue seaduse tühistamist: «See on seninägematu. Seadus kirjutati burkakeeluna põhiseaduslikele alustele tuginedes ja nüüd juhtub pidevalt sellist jura.»

Eelmisel nädalal sai Viinis trahvi McSharki elektroonikapoodi reklaaminud mees, kes kandis haikostüümi. Mehele määrati 150 euro suurune trahv, kuna ta keeldus töökohustusi täites peakatet eemaldama.

11. oktoobril trahviti Viinis 50 euroga üliõpilast, kes oli koduteel salli näo ette asetanud. Väljaande Fokus teatel sai 28-aastane tudeng trahvi, kuna vaidles korrakaitsjatega ja nimetas seadust naeruväärseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles