EE kliendiinfosüsteemi arendaja: ITga kaasnevad alati riskid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia teatel ei tasu rekordiliste hindadega päeva põhjal teha liiga suuri järeldusi.
Eesti Energia teatel ei tasu rekordiliste hindadega päeva põhjal teha liiga suuri järeldusi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välismaal puhkusel viibiv Oracle Eesti juht Olle Tischler ütles eile, et pole teadlik Eesti Energia uue kliendiinfosüsteemi tõrkumisest.
 


Oracle on firma, kelle osaks langes suurem osa Eesti Energia uue IT-süsteemi arendamisest ning Tischleri sõnul oli Eesti mõistes tegu väga suure ettevõtmisega.

Kokku läks energiafirma IT-süsteem maksma ligi üheksa miljonit eurot ning Oracle tegeles sellega umbes kaks aastat.

Tischler lisas, et nii suure süsteemi puhul, nagu seda on Eesti Energia uus IT-süsteem, on väiksemad tõrked peaaegu paratamatud.

«Infotehnoloogiaga kaasnevad alati teatud riskid. IT on digitaalne asi, mis võib lakata töötamast ka mõne pisiasja tõttu,» lausus Tischler.

Tema sõnul polnud praegusel juhul tegu pelgalt tarkvaravahetusega, vaid pigem täiesti uute lahendustega, mis puudutavad nii ettevõtte arvukaid erakliente, ärikliente kui ka töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles