Jõulupuu ümber käiv diskussioon ajas Rakvere koguduseõpetajal kopsu üle maksa (19)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Toompuu.
Tauno Toompuu. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu võttis sotsiaalmeedias sõna linnale tuntust toonud kuuse teemal ja ütles, et kristlikud väärtused ei tohi olla kitš, millega üritada igat teemat müüa.

«Ei ole tahtnud sel kohutavalt jabural teemal sõna võtta, ent kuna nüüd on hakatud Rakvere jõuluinstallatsioonide vastu sõdides argumenteerima kristlikele väärtustele viidates, siis läks mul küll kops üle maksa,» kirjutas Toompuu Facebookis. 

Tema sõnul on kristlikest väärtustest tehtud kristlaste selja taga «mingisugune hägune roosa udu, mis on tõest sama kaugel kui need argumenteerijad ise kirikust». Toompuu lisas, et kui evangeeliumitele tuginedes peaks üldse emba-kumba puud valima, siis sobiks selleks iga kell teistmoodi asju nägema suunav jõuluinstallatsioon kui traditsiooniga põhjendatud jõulukuusk.

«Ilmselgelt on Teet Suur oma installatsioonidega jõulusõnumit rohkem avanud kui ükski jõulukuusk, mille tähenduse üle ei vaevuta enamasti isegi mõtlema,» kirjutas Toompuu. «Minu meelest võiksid inimesed rahumeeli välja öelda, kui neile midagi ei meeldi, ilma et peaks otsima kõlavaid, kuid sisutuid ja õõnsaid põhjendusi.»

Toompuu sõnul on niigi traagiline, et kohalikus poliitikas pole leida muid teemasid kui see, mis liiki peaks olema linna jõulupuu. Ta lisas, et kristlikud väärtused ei tohi olla kitš, millega üritada igat teemat müüa.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles