Septembris müüdi Eestis kümne miljoni eest mobiiltelefone

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon
Nutitelefon Foto: SCANPIX

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eestis septembris 36 100 uut mobiiltelefoni, millest 28 900 olid nuti- ja 7200 nuputelefonid. Kokku müüdi mobiiltelefone 9,2 miljoni euro eest.

Mobiiltelefonide jaemüük kahanes GfK andmetel septembris võrreldes augustikuuga ligi 3 protsenti ja müügikäive 6 protsenti. Seevastu nuputelefonide müük kasvas 4 protsenti.

Telia Eesti mobiilseadmete kategooria tootejuht Taavi Ting märkis, et kõigest kahe kuuga on Nokia haaranud nutitelefonide segmendis märkimisväärse turuosa ning kunagine eelistatuim mobiilibränd on eestimaalastele endiselt südamelähedane.

Tele2 turundus- ja müügidirektori Kristjan Seema sõnul on ka Nokia sel aastal teinud tõelise come back’i. «Tele2-s on viimase seitsme kuuga Nokia kasvatanud väga jõudsalt oma turuosa. Nokia esimene nutitelefon Nokia 3 jõudis septembris ka Tele2-s müüduimate telefonide esikümnesse. See näitab, et inimesed usaldavad Nokiat hoolimata vahepealsest mõõnast,» ütles Seema.

Seema sõnul on nuputelefonide populaarsus viinud mobiiltelefonide keskmise hinna aasta madalaimale tasemele. GfK jaeturu-uuringu kohaselt oli mobiiltelefoni keskmine ostuhind septembris 256 eurot, Tele2 klient maksis uue telefoni eest keskmiselt 186 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles