Maanteeamet lubab esialgu veel teedel 110 km/h sõita (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu võib suurematel teedel mõnel lõigul veel 110 km/h kihutada.
Praegu võib suurematel teedel mõnel lõigul veel 110 km/h kihutada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maanteeamet lubab hoolimata madalatest temperatuurist esialgu neljarajalistel teedel veel 110 km/h sõita, kuid on valmis ilma muutudes kohe piirkiirust alandama.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Jaan Tarmak ütles Postimehele, et amet jälgib pidevalt ilmastikuolusid ja teeb otsuse suurima lubatud piirkiiruse muutmiseks jooksvalt, vastavalt ilmastikuoludele.

«Põhiliseks indikaatoriks, mida lisaks temperatuuride muutumistele jälgitakse, on tihe lumesadu ja lumekatte tekkimine. Avalikust teavitatakse koheselt kui tehakse otsus võtta 110 km/h märgid maha.

Maanteeamet alustas tänavu lubatud suurimate piirkiiruste tõstmist 3. aprillil, tänavu saab kiirusega 110 km/h sõita 128 kilomeetril ja 100 km/h kolmel kilomeetril.

Ka sel aastal tõsteti lubatud suurimat piirkiirust ainult neljarajalistel eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jäi lubatud suurimaks sõidukiiruseks 90 km/h.

Piirkiirust tõsteti Tallinna–Narva maantee Tallinna-Aaspere viiel lõigul (110 km/h), Haljala liiklussõlmes (110 km/h) ja Kohtla-Järve–Jõhvi lõigul (110 km/h).

Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa teel tõsteti piirkiirust Tallinna–Kose kahel lõigul (110 km/h), Mäo möödasõidu (110 km/h) ja Tartu–Ülenurme (100 km/h) lõikudel.

Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel tõsteti piirkiirust Tallinna–Ääsmäe kahel alamlõigul (110 km/h). Ka sel aastal tõsteti piirkiirust Tallinna ringteel Jüri–Luige lõigul (110 km/h).

Eelmisel aastal korjas maanteeamet teedelt suuremat piirkiirust lubavad märgid maha 1. novembril.

Tavapäraselt on maanteedel suurim lubatud sõidukiirus 90 km/h.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles