Euroopa Komisjoni ametnikud tegid veel ühe reidi Saksa autotootjatesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW tehas
BMW tehas Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Euroopa Komisjon teatas, et selle ametnikud viisid koos Saksa konkurentsiametnikega 23. oktoobril läbi veel ühe reidi Saksa autotootjatesse.

Reedel viisid Komisjoni ametnikud koos Saksa konkurentsiametnikega läbi etteteatamata läbiotsimise BMW-s, seoses heitgaasiskandaaliga. Komisjon ei täpsustanud, mis ettevõtteid seekord uuriti.

Saksa ajakiri Der Spiegel kirjutas juulis, et autotootjad Volkswagen, Audi, Porsche, BMW ja Daimler tegid alates 1990. aastatest salaja koostööd diiselmootorite heitgaaside emissiooni osas. Reedel teatas Komisjon, et Daimler teeb Komisjoniga asjas koostööd.

Komisjoni teatel oli inspektsioon oli seotud kahtlusega, et mitmed Saksa autotootjad võisid rikkuda Euroopa Liidu konkurentsireegleid, moodustades kartelli.

Komisjon rõhutas, et ehkki tegu oli esialgse uurimise osana, ei tähenda see, et inspekteeritud ettevõtted on konkurentsireeglite rikkumises süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles