Raido Roos: Bamba Falli suhtumine on professionaalne ja kevadeks võib ta väga heasse vormi jõuda küll!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti klubikorvpalli viimase kümnendi meeldejäävamate leegionäride hulka liigituv Bamba Fall kogub Tallinna Ülikool/Kalevis tasapisi uut hoogu.

Meeskonna stardikiirendus pole just kiita olnud - pärast avavoorus Pärnu alistamist on saadud enam kui 20-punktilised kaotused nii Raplalt, Kalev/Cramolt kui Valga-Valkalt. 31-aastane keskmängija on visanud aga hooaja neljas esimeses mängus kokku 46 punkti ja hankinud 22 laupalli (keskmised näitajad seega 11,5 p ja 5,5 lp). 

«Esiteks, mis kõige tähtsam, ma võin kinnitada, et suhtumiselt on Bamba täielik professionaal,» rõõmustab Kalevi peatreener Raido Roos. «Ta teeb korralikult trenni ja kui midagi on kehvasti, saab temaga vabalt asju arutada.»

Aastatel 2011-2014 Kalev/Cramos mänginud Falli osavus pole pikast mängupausist hoolimata kadunud – selles on saanud veenduda iga korvpallisõber ise -, tema probleemid peituvad aga kaitsetöös.

«Eesti liigas pole väga palju n-ö loomupoolseid tsentreid, kellega ta korvi all saaks kogu aja mürada. Endast lühemate ja kiiremate vastu jääb Bamba aga hätta. Seda tõestas hästi reedene Valgaga mäng, kus ta ei jõudnud Elvijs Miculist kolmepunktijoone taha katma. Bamba jääb aeglaseks sellistes olukordades ja nii karistavadki Miculise-sugused mehed meid ära (lätlane tabas antud mängus 4-st kaugviskest 3),“ selgitab Roos.

Mänguminuteid on senegallasele jagunenud sõltuvalt kohtumisest 13 kuni 24, rohkemaks pole ta Roosi sõnul oma vähese treenituse tõttu hetkel ka võimeline.

«Minu jaoks on suurim probleem olnud see, kuidas Bambat meie mängustiiliga kohandada. Hooajaeelsetes mängudes klappis kõik juba päris kenasti, aga Bambaga ei õnnestu meil sellist tempot hoida. Ma ei taha siiski öelda, et Bamba oleks meie kehvade esituste põhjus, mured peituvad ka mujal.»

Usku on Roosil 217 sentimeetri pikkusesse Falli küllaga.

«Ma arvan, et Bamba võib kevadeks jõuda väga heasse vormi. Aga sel juhul on küsimus juba selles, kas me suudame teda kevadeni oma meeskonnas hoida,» ütleb Roos. Väljaostusumma suurusest mõistagi peatreener avalikult rääkida ei tohi, kuid ta kinnitab, et näiteks Kalev/Cramo sugusele meeskonnale poleks probleem nõutav summa välja käia.

Raido Roos meeskonna hooaja algusest:

«Hooaeg pole alanud nii, nagu plaanisime. Kontrollmängud sujusid hästi ja eks mehed olid endale kõrged ootused peale pannud. Eesmärk on kodustel meistrivõistlustel ju poolfinaali jõudmine. Kehv algus pole küll maailmalõpp veel, aga me teeme lihtsalt ise ühe lolluse teise otsa. Küsimus pole meeste oskustes ega jaksamises, lihtsalt mingitel hetkedel tekib mängus täielik kaos.

Eks meil ole uus olukord ka tänavu. Võrdsel tasemel mängijaid on rohkem ja need, kes varem 30 minutit mängisid, peavad nüüd võib-olla kohanema kolm korda väiksema mänguajaga. Olen samaaegselt nii treener kui psühholoog, et kõik oma rolliga rahul oleksid ja toime tuleksid. Esialgu on paremini hakkama saanud need mängijad, kes juba eelmise aasta detsembris meeskonnas olid (toona võttis Raido Roos ametlikult peatreeneriameti Kalle Klandorfilt üle – toim.). Loodetavasti on see lihtsalt aja küsimus, millal ka uued mehed kohanevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles