RKAS plaanib turvakaalutlustel ostetud kinnistud riigile anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Rahukohtu 1 kinnistutest
Üks Rahukohtu 1 kinnistutest Foto: Google Street View

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) plaanib valitsuse korraldusel riigile üle anda Toompeal Rahukohtu 1 asuvad kolm turvakaalutlustel ostetud kinnistut.

RKAS omandas Toompeal Rahukohtu 1 asuvad kinnistud eraisikutelt 2011. aasta septembris kõrvalasuvate riigikantselei tööruumide turvalisuse tagamiseks. Kinnistud osteti maksumusega 1,9 miljonit eurot.

Toona ei olnud hoonesse eraldi sissepääsu ning selle elanikud kasutasid hoonesse sisenemiseks Stenbocki maja hoovi. Praeguseks on hoone RKAS-i poolt renoveeritud, peale vara riigile omandamist vormistatakse kinnistud üheks hooneks.

Hoone kasutamiseks on riigikantselei sõlminud RKAS-iga tähtajalise üürilepingu kehtivusega 2026 aasta maini. Kinnistute riigile omandamisel üürileping lõpetatakse.

Üle antavad kinnistud asuvad Stenbocki kompleksi sisehoovis ning on seetõttu majast lahutamatud. Stenbocki maja kuulub riigi sümbolhoonete hulka ning seetõttu seda RKAS-ile üle ei anta.

Käesoleva aasta seisuga on kogu Rahukohtu 1 kinnistu turuväärtuseks hinnatud 2,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles