Kaljulaid andis kuulsale autogrammikütile pesapallile oma allkirja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaidi autogrammiga pesapall.
President Kersti Kaljulaidi autogrammiga pesapall. Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid andis täna autogrammi tuntud autogrammikütile Randy L. Kaplanile, kes on kogunud juba aastakümneid pesapallidele maailma riigipeade autogramme.

«Kõik USA presidendid alates Nixonist. Mihhail Gorbatšov, Tarja Halonen, Margaret Thatcher, Nelson Mandela, Helmut Kohl... Kõik nemad ja veel väga paljudki on andnud autogrammi Randy L. Kaplani pesapallidele. Üks Kaplani pesapall jõudis nüüd ka minu lauale. Isegi allkirjastamiseks sobiv marker oli kaasa pakitud. Autogrammiga pesapall läheb varsti Kaplani kollektsiooni suunas teele. Siiski vähesportlikult – postiga,» kirjutas Kaljulaid sotsisaalmeedias.

Randy L. Kaplan alustas pesapallidele autogrammide kogumist 1996. aastal kui Ameerika Ühendriikide president Bill Clinton andis talle pesapallile autogrammi.

Praeguseks on tema kollektsioonis 358 autogrammiga pesapalli. Viimasena on Kaplan saanud autogrammi Zimbabwe presidendilt Robert Mugabelt.

Eestist on autogrammikütile oma allkirjaga pesapalli saatnud ka eelmine president Toomas Hendrik Ilves ja peaminister Jüri Ratas.

Teiste hulgas on kollektsioonis Pakistani endise peaministri Benazir Bhutto autogramm. Terrorirühmitus Al-Quaeda mõrvas Bhutto 2007 aastal.

Mehe kollektsioonis on ka paavst Franciscuse autogrammiga pesapall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles