Veel üks pagulaspere ületas väljaspool Eestit viibimise tähtaja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pagulased. Pilt on illustreeriv.
Süüria pagulased. Pilt on illustreeriv. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Eelmisel nädalal täitus veel ühel Euroopa Liidu rändekava raames Eestisse saabunud kvoodipagulaste perel täis väljaspool Eestit viibimise tähtaeg.

Sotsiaalministeeriumi andmetel täitus eelmisel nädalal 90 päeva piir viieliikmelisel Süüriast pärit perekonnal, kes tuli Eestisse juulis. Perekond saabusid Eestisse Kreekast ning nad suunati elama Harkusse.

Oktoobri teise poole seisuga on väljaspool Eestit viibimise tähtaja ületanud kokku 17 kvoodipagulaste perekonda ehk kokku 79 inimest. Lisaks neile ei viibi Eestis veel üks kvoodipagulaste pere, kus kokku on kuus liiget. See perekond ei ole ületanud 90 päeva piiri.

Seega ei viibi Eestis kokku 18 kvoodipagulaste perekonda. Neis on kokku 85 liiget.

Eestist on ametlikult lahkunud ka üks Iraagist pärit perekond, kes sõitis vabatahtlikult tagasi kodumaale. Saabudes oli perekonnas viis liiget - kaks vanemat ning kolm last. Eestis viibimise ajal sündis perre veel üks laps. Pere pöördus tagasi kodumaale rahvusvahelise migratsiooniorganisatsiooni IOM programmi Varre kaudu.

Euroopa Liidu rändekava raames on praeguseks Eestisse ümber paigutatud ja asustatud kokku 161 inimest.

Rahvusvahelise kaitse saajatel on õigus 180 päeva jooksul Euroopa Liidus reisida kuni 90 päeva. Selle ületamisel peatatakse peretoetuste maksmine. Samas pole neil teistes liikmesriikides võimalik töötada või toetuseid saada. Eestisse naasmisel on neil jätkuvalt õigus tugiisiku teenusele ning võimalus jätkata keeleõppega..

Eesti on Euroopa Liidu rändekava raames lubanud Kreekast ja Itaaliast ümber paigutada ning Türgist ümber asustada kokku 550 pagulast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles