Forseliuse kool laieneb noortekeskuse ruumidesse

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forseliuse kool
Forseliuse kool Foto: Kristjan Teedema

​Juba uuel aastal Aparaaditehasesse kolivast Tähe noortekeskusest jääb maha pool kunagise vana lasteaia maja. Sellesse hoonesse Tähe 101 kolib oma puutöö- ja käsitööklassid üle tee asuv Forseliuse kool, mis saab sel moel ruumi juurde uutele esimestele klassidele.

Forseliuse kooli direktor Jüri Sasi tõdes, et kuna viimastel aastatel on õpilaste rohkuse tõttu tulnud senise kahe esimese klassi asemel avada kolm klassi ja see suund jätkub, pole koolil enam vabu ruume, kuhu uusi koolijütse mahutada.

Seega peavad järgmise kooliaasta alguseks olema Tähe 101 majas valmis puutöö- ja käsitööklassid ja nendest vabanevates ruumides uued algklasside ruumid. Lisaks kõigi klassiruumide remontimisele teeb linn Sasi sõnul korda ka Tähe tänava maja fassaadi ja vahetab kogu hoonel ära aknad.

Vaja pikapäevarühma

Esialgu jäävad sellesse majja tegutsema veel Arsise kelladekool ja väike eramuusikakool Muusikakoda. Ent kuna viimane otsib Sasi sõnul samuti endale uusi ruume, võtaks kool neist vabaneva pinna taas enda kasutusse.

Kuid kui seni said Forseliuse kooli algklasside lapsed peale koolipäeva oma aega veeta Tähe noortekeskuses, siis uuest aastast seda võimalust enam pole. Tartu linnavalitsuse noorsooteenistuse juhataja Piret Taluri sõnul on linnal suund, et noortekeskused ei peaks asendama kooli pikapäevarühmi.

«Kõik vanemad peavad saama oma lapse pikapäevarühma panna ja linn maksab koolidele selle eest eraldi,» sõnas Talur. «Pigem on see ebatavaline ja ebaõiglane olukord, kui ühe kooli kõrval asub noortekeskus, mis võtab pikapäevarühma rolli üle.»

Forseliuse koolis on praegu algklassidel pikapäevarühmaks vaid üks lisatund koolipäeva lõpus. Jüri Sasi kinnitas, et kui vanemad on huvitatud sellest, et lapsed saaksid koolis kauem aega veeta, seal koos kodutöid teha ja mängida, siis on kool valmis seda võimalust pakkuma.

Ajutised ruumid

«Peale kella 12 on koolis vabu ruume ja meil on ka õpetajaid, kes ei tööta täiskoormusega ning võtaksid hea meelega tunde juurde,» ei näinud Jüri Sasi takistust algklassilastele koolis tegevuse pakkumises selle asemel, et nad kodus üksi helendavate ekraanide ees istuksid.

Ruumide ümberkorraldus tähendab koolile aga seda, et ilmselt aprillikuus kolitakse ajutiselt praegused puutöö- ja käsitööklassid koolimaja kõrval olevasse õuemajja, kus tegutseb MTÜ Tartu Eksperimentaalne Jalgrattatehas. Siis saab alustada uute algklassiruumide remonti.

Tähe tänava majja saab kool aga lisaks remonditud klassidele ka täiesti uue sisustuse puutöömasinatest pliitide ja õmblusmasinateni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles