Teeme Eestile kingitusi: ees on jälle tegus nädal

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eesti on rikas oma aastaegade vaheldumise poolest ja nii teame kõik, kuidas pimeduse ja vihmasajuga toime tulla. Mida aga teha, kui on soov Eestile kingitusi teha või tehtust osa saada? Vaata seekordset kava ja avarda oma maailma.

Teisipäev, 24. oktoober

  • kogunevad Tallinnas 106 EV100 noorte maapäeva saadikuks valitud kooliõpilast, kes valmistavad ette novembri lõpus Riigikogus esitletavat noorte manifesti Eesti tuleviku kohta. 28. novembril tähistatakse 100 aasta möödumist ajutise maanõukogu ehk Maapäeva kõrgeimaks võimuks kuulutamisest Eestis, ajaloolist otsust tähistatakse EV100 noorte maapäeva kokkukutsumisega. Loe noorte maapäeva kohta lähemalt.
  • Kuni 25. oktoobrini annab Rahvusooper Estonia Eesti Vabariik 100 juubelipidustuste raames etendusi Peterburis Maria teatris. Peterburi teatrisõpradele viiakse külakostiks ballett «Kratt», ooper «Rinaldo» ja galakontsert Peterburi Jaani kirikus. Loe lähemalt SIIT.
  • Tallinna Kunstihoones, Kunstihoone galeriis, Linnagaleriis, Eesti Kunstiakadeemia galeriis ja Tallinna Fotomuuseumis jätkub EV100 kunstiprogrammi kuuluv koolinoorte kunstitriennaal «Eksperimenta!», mis on regiooni ainus rahvusvaheline koolinoorte kaasaegse kunstile keskenduv triennaal. Sel aastal keskendutakse kunsti ja majanduse irriteerivatele suhetele. Loe lähemalt SIIT

Laupäev. 28. oktoober

  • Kell 14.00 toimub Nissi kooli ja paikkonna hariduse aastapäevade tähistamine Nissi Põhikoolis. Kool tähistab tänavu oma sajandat juubelit ja pühendab sündmuse traditsioonide väärtustamisele ning Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Loe lähemalt SIIT.
  • Kell 12 esitletakse Nõo Püha Laurentsiuse kirikus Eesti lipulaulu sõnade autori Martin Lipu mälestusteraamatu teist osa. Mälestusraamatu temaatikaks on Eesti riigi sünd ja Vabadussõda. Loe lähemalt SIIT.
  • Kell 15.00 toimub Narva Pääsukese Vokaalstuudios muusikaprojekt «Meie Eurovisioon».  Esinevad andekad noored vokalistid, kes esitavad laule kodumaast Eesti heliloojatelt nii eesti kui ka inglise keeles. Loe lähemalt SIIT.

Nädala 5 kingitust:

  1. Ülle Kärgi soov on kinkida Eesti Vabariigi 100.sünnipäevaks igale 2018. aastal sündinud ilmakodanikule Eesti lipuvärvides villased sokid. Aita kingitus ellu viia SIIT
  2. Tartu Lasteaed Lotte kingib Eesti Vabariigi 100.sünnipäevaks sada liitrit verd. Lasteaiakasvatajate eesmärgiks on saada kogus täidetud 2020. aastaks. Vere annetamine on hea võimalus olla lastele eeskujuks ning ühtlasi vajalik kingitus ka abivajajatele. Loe lähemalt SIIT.
  3. -Viimsi Kooli raamatukogu kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks on lugeda klassiõpilastega läbi 100 Eesti kirjaniku raamatut. Loe lähemalt SIIT.
  4. Tallinna Kadaka Lasteaed kingib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks lastele 100 seiklusmatka mööda Eestit. Loe lähemalt SIIT
  5. MTÜ Viira Arendusseltsi kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks on külalismaja ehitamine Jõesuu külale. Loe lähemalt SIIT.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles