Peterburi kohus mõistis Eestist välja antud mehe vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Peterburi Lenini rajooni kohus mõistis täna kuritegudes süüdi Mihhail Krišjani, kes 2013. aastal Tallinnas kinni peeti ja Venemaale välja anti.

Kohus mõistis Krišjani süüdi ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja firma ebaseaduslikus ülevõtmises ning karistas teda seitsme aasta pikkuse vangistusega üldise režiimiga koloonias, vahendas Peterburi uudisteportaal Fonttanka.

Kohtu hinnangul leidis tõendamist, et Krišjan võltsis aastatel 2010-2011 aktsiaseltsi PTK Stroitel dokumente, muutes firma juhatuse koosseisu. Seejärel hõivas mees ebaseaduslikult firma kontorihoone ja võttis kohalikult ettevõtjalt ebaseaduslikult vabaduse.

Kohus on Krišjani juba varem süüdi mõistnud relva ebaseaduslikus omamiseks. Nimelt leiti PTK Stroiteli kontorihoones Krišjani kabinetist ebaseaduslik püstol.

Prokuratuur süüdistab Mihhail Krišjani ka ettevõtte Pulkovo Mihhail Karatšjovi mõrva tellimises. Karatšjov lasti maha 2010. aastal. Selles episoodis uurimine veel käib ning süüasi ei ole kohtusse jõudnud.

Vene politsei pidas Krišjani kuriteokahtlusega 2011. aasta märtsis kinni, kui kohus lasi ta kahe miljoni rubla suuruse kautsjoni eest vabadusse. Mees kadus võimude vaateväljast ning Venemaa kuulutas ta rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Eesti politsei pidas Krišjani 15. augustil 2013 Tallinnas kinni, kui ta sõitis oma autoga ühe restorani ette. Krišjanil oli võltsitud juhiluba Läti kodaniku nimele ning tema autol oli Läti võltsitud registreerimismärk.

Mees taotles Eestilt poliitilist varjupaika, kuid võimud keeldusid sellest ja kohus otsustas ta Venemaale välja anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles