Purjus sakslane tervitas põgenikku natsisaluudi ja rusikahoobiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Saksamaal.
Politseinikud Saksamaal. Foto: Deutzmann/imago/Scanpix

Saksimaa liidumaal toimus laupäeva õhtul vahejuhtum, mille käigus tervitas 31-aastane purjus mees 15-aastast Afganistanist pärit põgenikku natsisaluudiga ja virutas talle seejärel rusikaga näkku, kirjutab The Local. 

31-aastane Saksamaa kodanik alustas sõitu Tšehhi piiri lähedal asuvast linnast. Järgmises peatuses tulid rongi kaks 15-aastast süürlast.

Teismeliste sõnul hakkas mees neid esmalt sõimama ja natsitervitust tegema. Seejärel lõi ta ühte afgaani rusikaga näkku.

Teismelised väljusid enda sõnul rongist Plaueni linnas asuvas peatuses, aga agressiivne mees järgnes neile ning jätkas füüsilisi rünnakuid. Kui tema ohver maha kukkus, peksis purjus mees poisi pead korduvalt vastu maad.

Teismeline viidi kiirabiga haiglasse, aga politsei ei ole jaganud rohkem informatsiooni tema tervisliku seisundi kohta. Ründajal mõõdeti 1,9 promilline joove ja tema suhtes on nüüdseks alustatud uurimist seoses kallaletungi ja rassistlikel alustel toime pandud kuriteoga.

Viimastel aastatel on Saksamaal oluliselt tõusnud vihakuritegude arv, sest rohkem kui miljoni põgeniku saabumine Süüriast ja Afganistanist on paremäärmuslastele uut hoogu andnud. Näiteks 2015. aastal pandi toime 23 000 paremäärmuslike motiividega kuritegu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles