USA senat kiitis heaks tormi- ja põlengukahjude abipaketi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee toimetamas tormiabi Puerto Ricole.
USA armee toimetamas tormiabi Puerto Ricole. Foto: RICARDO ARDUENGO/AFP

USA senat kiitis teisipäeval suure häälteenamusega heaks 36,5 miljardi USA dollari eraldamise orkaanis kannatanud piirkondadele nagu Puerto Rico ja maastikupõlengutest laastatud Californiale.

Abipaketi poolt hääletas 82 ja vastu oli 17 senaatorit.

USA esindajatekoda kiitis eelnõu heaks möödunud nädalal. Nüüd vajab see veel president Donald Trumpi allkirja.

Kokku on kongress sel sügisel heaks kiitnud juba rohkem kui 50 miljardi dollari eraldamise peamiselt orkaanikahjude kõrvaldamiseks. Maastikpõlengutest laastatud piirkondadele läheb sellest 576 miljonit. Kongress eraldas varem sel sügisel 15 miljardit dollarit ainuüksi orkaani Harvey kahjude korvamiseks.

Kindlustusgrupp Swiss Re teatas eelmisel nädalal, et orkaanide Harvey, Irma ja Maria ning kahe Mehhiko maavärina kindlustatud kahju oli kokku 95 miljardit dollarit.

Augustis tabas Texast orkaan Harvey, põhjustades ulatuslikke üleujutusi ja kahjusid riigi suuruselt neljandas linnas, Houstonis. Septembris järgnesid sellele Floridas orkaan Irma ja Puerto Ricol orkaan Maria. Veel toimusid septembris kaks võimsat maavärinat Mehhikos. Järgnesid suurt ainelist kahju põhjustanud maastikupõlengud Californias, milles jättis elu vähemalt 40 inimest.

USA ekspresidendid kogunesid laupäeval Texases lavale, et koguda raha Ühendriike sel aastal räsinud orkaanide ohvrite toetuseks. Endised presidendid Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush ja Jimmy Carter astusid lavale heategevuskontserdil Texas A&M ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles