Kaks olulist põhjust, miks tööl madalaid kingi kanda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leo Lintang / PantherMedia / Scanpix

Kõrged kontsad on tööriiete juures justkui kirsiks tordil, need lihtsalt peavad olema. Tegelikkus pole kõrgete kontsadega aga üldse nii roosiline.

Jalgade kahjustus

See ei tohiks kellelegi üllatusena tulla, et kontsad jalgu kahjustavad. Kõrgemad kui viie sentimeetrised kontsad kahjustavad jalgu veel eriti intensiivselt. Mida kõrgem on konts, seda suurem surve jala esiosale osaks saab. Kõrgemate kui viie sentimeetriste kontsade puhul avaldub igal sammul päkale 52 protsenti raskusest.

Põlve- ja seljahädad

Mida kõrgem on kantav konts, seda suurema kalde all on keha. See tähendab, et keha jaoks on raskuskese täiesti valle koha peal ning tasakaalu ja keha peavad hoidma kohad, mis selleks mõeldud pole. Põhilised piirkonnad, mida kurnatakse, on põlved ja selg.

See ei tähenda, et peaksid oma lemmikud kingad nurka viskama. Lihtsalt vali madalamate kontsade kasuks või kanna oma kõrgeid lemmikuid lihtsalt harvemini, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles