BLOGI: lumetorm jõudis kohale, ilm halveneb veelgi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liiklustingimused halvenesid kolmapäeva õhtul märgatavalt, sest kokku said tugev tuul, sadu ja nullilähedane õhutemperatuur. Nii suurenes libeduseoht ja nähtavus halvenes oluliselt.

Hea lugeja, oma pilte ja infot ilmaoludest saad jagada aadressil online@postimees.ee!

Külm ja selge taevaga kõrgrõhkkond on kaugenemas ning stabiilne ja rahulik ilm asendumas heitlikuga. Võimas jugavool on Atlandilt järjest soojust ja niiskust Euroopa lääneserva toonud.

Kolmapäeva hommikuks oli soe üle Skandinaavia Läänemerele läbi murdnud ja ümbritsev pilvemass Balti riikidele lähenemas. Madalrõhkkonna servas tekkis veel uus osatsüklon ja jõuline surve suurenes. Jätkus kagutuule tugevnemine sisemaal puhanguti kuni 15 m/s, rannikul 20 m/s, saartel pärastlõunal 23 m/s ja Saaremaal võivad õhtul puhangud ka 25 m/s ulatuda. Pärastlõunal jõudis sadu lörtsi ja vihmana saartele, õhtuks liikus edasi mandri lääneserva ja hilisõhtuks Kesk-Eestisse. 

Satteliidipilt kolmapäeva hommikul kell 10.
Satteliidipilt kolmapäeva hommikul kell 10. Foto: Kuvatõmmis / ilmateenistus.ee

Ööl vastu neljapäeva laieneb sadu üle Eesti, sajab enamasti lund ja lörtsi ning sadu on tihe. Hiiu- ja Saaremaal ning ka Pärnu- ja Viljandimaa lõunaservas tuleb lisaks ka vihma. Kagutuul püsib väga tugevana, alles hommikul hakkab lääne pool nõrgenema ning pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur kõigub null kraadi ümber, kindlalt plusspoolel on kogu öö vaid saartel.

Neljapäevaks liigub madalrõhkkond Eesti kohale ning sajud jätkuvad lume ja lörtsina. Saartel, loode- ja läänerannikul ning Lõuna-Eestis sajab enam vihma ja lörtsi. Sajud on tihedamad ennelõunal, pärastlõunal jäävad lääne poolt alates harvemaks. Tuul jääb rahulikumaks. Õhutemperatuur on sisemaal nulli lähedal, meretuulega rannikul ja Eesti lõunaservas kuni +3 kraadi, saartel ulatub üle +5 kraadi.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles