Nokia lõi nuppudega telefonide müügi Eestis üles (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 3310
Nokia 3310 Foto: PAUL HANNA/REUTERS

Eestlased järjest rohkem nuputelefone – aasta algusega võrreldes müüdi neid septembris lausa 57 protsenti enam, selgub turu-uuringufirma GfK Retail & Technology statistikast.

Septembris müüdi Eestis 315 000 euro eest 7270 nuputelefoni. Nutitelefonide müügi kasv oli jaanuariga võrreldes vaid 20 protsenti. Kui vaadata aga kogu selle aasta statistikat, siis moodustavad müüdud mobiilidest nuputelefonid 18 ja nutitelefonid 82 protsenti.

«Üks oluline põhjus on Nokia edukas tagasitulek oma 3310 mudeliga, mis on osutunud eestlaste hulgas ülimenukaks. Nuputelefonidel polnud aastaid ühtegi selgelt eristuvat mudelit, kuid nüüd on 3310 pannud paljusid inimesi ostuotsust tegema,» ütles Tele2 klienditeenindusdirektor Sirli Seliov.

Lisaks arvas ta, et inimesed tahavad järjest väiksemat nutisõltuvust ning suuremat töökindlust.

Nuputelefonid on ka suhteliselt odavad, makstes GFK statistika kohaselt septembris keskmiselt 43 eurot. Samas on nad muidugi tehnoloogia üleeilne sõna ja kvaliteedinäitajatelt pole neid põhjust nutitelefoniga võrrelda – ei mälu, pildistamiskvaliteedi ega funktsionaalsuse osas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles