Avdijivka elanikud: mujal kutsutakse meid separatistideks (1)

Kerstin Meresma
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuliauke ja mürsujälgi täis kortermaja seins Avdiivkas.
Kuuliauke ja mürsujälgi täis kortermaja seins Avdiivkas. Foto: ECHO

Jõuame Ida-Ukrainas Donetski oblastis asuvasse Avdijivkasse hilisel hommikul. Teel sinna läbime tavapäraseks saanud kontrollpunktid ja oleme tunnistajaks hävingule, mida konflikt on piirkonnale kaasa toonud. Näiteks jääb teele ülejäänud Ukrainat kunagi suurlinna Donetskiga ühendanud raudtee – seda enam lihtsalt pole, sest sild, mida rong kunagi ületas, on maa pealt minema õhitud.

Endisesse tööstuslinna Avdijivkasse sõidame mööda teed, mis enne konflikti seda otstarvet ilmselt ei täitnud. Pigem näib tee olevat endine põllumaa. Seda ääristavad justkui vana kooli külmkeldrid, väikestesse küngastesse avanevad uksed. Osa neist külmkeldritest on sisse vajunud, osa näivad uued.

Linna tänavaid täidab suur hulk sõdureid: ringis juttu puhuvad sõdurid, suitsetavad sõdurid, tänavanurkadel plastpudelitest kangemat kraami limpsivad sõdurid – kõigil automaadid õlal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles