Mehe tapnud naisele mõisteti tingimisi karistus

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga. Illustreeriv foto.
Nuga. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Viru maakohus mõistis täna tingimisi süüdi naise, kes tappis oma endise abikaasa, kes oli teda aastakümneid peksnud.

Viru maakohus tunnistas 49-aastase Svetlana Tšernõšova süüdi provotseeritud tapmises (KarS § 115 järgi) ning mõistis talle karistuseks kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane sama pika katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab talle pandud kontrollnõudeid. 

Tšernõšovalt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 2206,17 eurot. 

Tšernõšovat süüdistati selles, et ta 2010. aasta 5. juunil kell 17.30 lõi ta alkoholijoobes olles oma korteris Narva linnas mehele noaga rindkeresse. Väidetavalt tegi ta seda kätemaksuks peksmise eest, kuid soovis ka meest tappa.

Noalöögi tagajärjel tekkis mehel sisemisest verejooksust äge verekaotus ja Tšernõšova endine abikaasa Aleksandr suri sündmuskohal.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Tšernõšova süüdistuse tahtlikus tapmises KarS § 113 järgi.

 Viru maakohtus toimunud kohtuistungil tunnistas Tšernõšova end osaliselt süüdi. Kohtuistungil ei leidnud tõendamist asjaolu, et Tšernõšova oli kuriteo toimepanemise ajal  alkoholijoobes.

Kohtuvaidlustes palus prokurör kvalifitseerida Tšernõšova tegevuse ümber tahtlikust tapmisest (KarS §lt 113) provotseeritud tapmiseks (§le 115) ning palus karistusena mõista Tšernõšovale 4-aastase vangistuse.

Kaitsja oli prokuröri seisukohaga nõus ja palus süüdistatavale leebemat karistust.  

Kohtuistungil leidis tõendamist asjaolu, et Tšernõšova kannatas aastakümnete jooksul perevägivalla all oma endise abikaasa poolt.

Kohtuliku arutelu tulemusena leidis kohus, et Tšernõšova tegevust tuleb kvalifitseerida provotseeritud tapmisena, kuna vahetult enne tapmist peksis endine abikaasa Tšernõšovat, millega tekitas talle hulgalisi kehavigastusi.

Kohtuotsus ei ole jõustunud ja kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse 24. maiks 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles