RIA palub ID-kaartide uuendamisega mitte ülemäära kiirustada (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Erik Prozes

Kuigi alates kolmapäevast on põhimõtteliselt võimalik uuendada alates 2014. aasta sügisest väljastatud turvaohuga Eesti ID-kaarte, palub Riigi Infosüsteemide Amet (RIA) selliga siiski ülemäära mitte kiirustada.

«Tervishoiutöötajatel palume võimalike tõrgete vältimiseks ID-kaarti hetkel mitte uuendada! Teistel palume veenduda enne uuendamist, et tööks vajalikud infosüsteemid toetavad uuendatud ID-kaarti. Küsi selle kohta lisainfot kindlasti oma tööandjalt või IT-toelt,» kirjutas RIA sotsiaalmeedias, lisades, et ametkond on kolmapäeval testinud ID-kaardi uuendamise uut tarkvara.  

«Aktiivsemad ID-kaardi kasutajad on rakenduse alla laadinud ja oma turvariskiga kaardi uuendanud. Paraku ei ole osa olulisi e-teenuseid ja süsteeme uuendamisele järgi jõudnud ega toeta täna veel uute sertifikaatidega dokumente,» lisas RIA.

ID-kaardi tarkvara uuendamiseks on vaja laadida lehelt installer.id.ee alla uusim ID-kaardi tarkvara, sisestada ID-kaart lugejasse ning ID-kaardi haldusvahendiga seda uuendada.

Järgmise aasta 1. aprillist tühistatakse turvariskiga kaartide sertifikaadid ning kaarte uuendada ei saa ega ka elektrooniliselt kasutada.

Septembri alguses teatasid valitsus, RIA ja PPA avalikkusele ID-kaardi turvariski avatastamisest Tšehhi teadlaste poolt. Turvarisk puudutab alates 2014. aasta oktoobrist välja antud ID-kaarte, mida on ligikaudu 750 000.

Senise teadaoleva teabe kohaselt ei ole turvarisk ühegi konkreetse kaardi puhul realiseerunud. Praeguseks on suletud ID-kaardi avalike võtmete andmebaas, kuna ilma avalikku võtit teadmata ei ole võimalik antud turvariski kaardi ründamiseks kasutada.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles