Vakra: Keskerakond tahtis enda kõrval näha «puudlit» (10)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Keskerakonna tänane otsus mitte kaasata sotsiaaldemokraate Tallinna võimuliitu näitab seda, et Keskerakond ei ole pealinnas muutusteks valmis, ütles sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna liider Rainer Vakra.

Vakra ütles Postimehele, et Keskerakond soovib pealinnas jätkata eelmise linnapea Edgar Savisaare ajal välja kujunenud monopoli ehitamist. «See tingimus, mille me (sotsiaaldemokraadid – toim.) algusest peale seadsime, et meie ei tule puudliks, vaid me oleme valmis arutama koostööd ainult sel juhul, kui partnerid on oma otsustes konsensuslikud, osutus nende puhul takistuseks,» ütles Vakra.

Ta märkis, et tegemist on kurva otsusega nii tallinlastele kui ka pealinnale tervikuna.

Sotsid on Vakra sõnul jätkuvalt seisukohal, et Tallinna volikogu kõige väärikam ja kõige parem esimees oleks Helve Särgava. «Me kindlasti ta esimesel volikogu istungil välja käime ja usume, et tema on see garant, kes tagaks volikogus avatud diskussiooni ja juhtimise ning võtaks väga selgelt luubi alla korruptsiooni,» arvas Vakra.

Ühtlasi avaldas Vakra lootust, et kõik pealinna opositsioonijõud toetavad Särgavat. «Ma saan aru, et see oli ka üks konkreetne põhjus, miks Keskerakond täna ei ütles. Neile see ei sobinud, aga erakondade koostöö garandiks on just see, kui linnapea on ühest erakonnast ja volikogu esimees oleks teisest erakonnast,» lisas Vakra.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles