Vene uurimiskomitee: ajakirjaniku ründaja võib vaimselt haige olla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Grits kohtust lahkumas.
Boris Grits kohtust lahkumas. Foto: Mikhail Pochuyev/TASS/Scanpix

Raadiojaama Ehho Moskvõ saatejuhi Tatjana Felgenhaueri noaga ründamise põhjuse põhiversioon on kahtlusaluse Boris Gritsi vaimne häire, ütles Venemaa uurimiskomitee ametlik esindaja Svetlana Petrenko täna.

«Gritsi käitumine kinnipidamise ajal ja ülekuulamisel osutab vähemasti tasakaalutusele ja vaimse stabiilsuse puudumisele,» ütles Petrenko Interfaxile.

Ta märkis, et mingeid konkreetseid andmeid muude versioonide kasuks uurimisel praegu ei ole.

«Seetõttu on advokaatide avaldused kuriteo varjatud põhjuste või kaasosaliste kohta on täiesti kohatud,» sõnas Petrenko, lisades et Gritsi vaimse seisundi tuvastamisega tegelevad praegu asjatundjad.

Kreml on viimastel päevadel langenud kriitika alla, sest kahtlustatakse, et opositsiooniajakirjaniku ründamise taga võis olla poliitiline taust. Felgenhauer on korduvalt võtnud Kremli suhtes kriitilise positsiooni. 

Boris Grits tungis esmaspäeval raadiojaama Ehho Moskvõ toimetusse ja haavas saatejuht Tatjana Felgenhauerit noaga kaela, ajakirjanik viidi haiglasse.

Aleksei Venediktov.
Aleksei Venediktov. Foto: Anton Denisov/Sputnik/Scanpix

Täna teatas Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov, et Felgenhauer viidi intensiivravist üle üldpalatisse. Samuti teatas peatoimetaja, et Felgenhauer on suuteline vaikselt rääkima.

Väidetavalt on uurija juba rünnaku ohvriks langenud ajakirjanikuga rääkinud, aga nende vestlus kestis vaid viis minutit. Edasi räägitakse pärast Felgenhaueri haiglast välja kirjutamist. 

Tatjana Felgenhauer.
Tatjana Felgenhauer. Foto: Sputnik/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles