Las Vegase tulistaja müsteeriumi lahendamist takistab kadunud kõvaketas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Paddock.
Stephen Paddock. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Las Vegase hotellitoast inimeste pihta tule avanud ja 58 inimest tapnud Stephen Paddocki hotellitoast leiti arvuti, mille kõvaketas oli eemaldatud, vahendab ABC News.

Uurijad arvavad, et kadunud kõvakettal võib peituda ülimalt vajalik informatsioon Paddocki motiivide kohta.

Arvatakse, et Paddock eemaldas kõvaketta vahetult enne enesetapu sooritamist. Kõvaketast pole siiani suudetud leida.

Uurijad teavad nüüdseks, et Paddock oli ostnud tarkvara, mille asemel kõvakettal olnud andmed kustutada, aga ilma kõvaketast uurimata pole võimalik teada, kas tarkvara ka kasutust leidis.

Võimud pole siiani suutnud selgeks teha seda, miks otsustas Paddock korraldada USA ajaloo ohvriterohkeima massitulistamise, tappes 58 ja vigastades rohkem kui 500 inimest. Võimud uurivad iga aspekti Paddocki elust, alustades tema pere ja sõpradega ning lõpetades tema majandusliku seisu, tervise ning reisimisharjumustega.

Stephen Paddocki kodu.
Stephen Paddocki kodu. Foto: Gabe Ginsberg/AFP/Scanpix

On teada, et üksildasena kirjeldatud Paddock külastas tihti kasiinosid ja kogus mitu kuud rünnakuks vajalikke relvi. Samas suutis ta võimude huviorbiiti mitte sattuda, sest keegi ei osanud temalt sedavõrd vägivaldset käitumist oodata.

Mehe majanduslik seis ei paista olevat rünnaku põhjuseks, sest rahalisi probleeme tal ei olnud. Enne massimõrva korraldamist maksis ta kasiinodes tagasi ka tekkinud võlad.

Kui tavaliselt on massitulistamiste korraldajad jätnud endast maha kirjad, mis nende motiive selgitavad, siis Paddock käitus vastupidiselt. 

Katkised aknad Mandalay hotelli 32. korrusel. Just sealt avas Paddock rahva pihta tule.
Katkised aknad Mandalay hotelli 32. korrusel. Just sealt avas Paddock rahva pihta tule. Foto: Mark Ralston/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles