«Pealtnägija»: vanemad varjavad põgenenud last

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere erikool.
Kaagvere erikool. Foto: Sille Annuk

10. oktoobri õhtul lasi voodilinu kasutades Kaagvere erikooli teiselt korruselt jalga 15-aastane Keidi Tamm, kes on nüüdseks kodus vanemate juures Virumaal.

See on seitsmes kord, kui politsei lapseohtu plikat taga otsib, kusjuures erikooli kõige usinama põgeneja käes on ka hüppes oleku rekord – ühtejärge seitse kuud, kirjeldas Eesti Rahvusringhäälingu telesaade «Pealtnägija».

Tartu külje all asuvas Kaagveres õpivad Eesti kõige halvemini käituvad tüdrukud. Siin ei ole sisseastumiseksameid, siia määrab sundkorras kohus. Siit plehkupanek pole naljaasi.

Kui tema kaasjooksik tabati mõni päev hiljem Tartus, siis Keidi on juba teist nädalat ametlikult tagaotsitav.
 
Popitegemine on Keidi firmamärk maast-madalast.

Kui Elva, Helme ega Tapa koolides ei suudetud teda ohjes hoida, veenis isa ise tütart, et tema parim variant on kinnine tütarlastekool. Ehkki olme on Kaagveres kohati sõna otseses mõttes ülemöödunud sajandist, siis igal õpilasel on personaalne nõustaja ja sisuliselt toimub individuaalõpe.


Paraku ei hoidnud Keidit ka siin lukud ega riiv, veenmisest rääkimata. «Pealtnägija» kohtus tagaotsitava tüdrukuga hoopis teises Eesti otsas – Virumaal, ema juures, kellelt on ametlikult hooldusõigus ära võetud.

Üllatav loo juures ongi, et Keidi lahutatud vanemad on Kaagverega varjamata vaenujalal. Oma last nad välja ei anna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles