Kiire internet kõigile: kiiremini ja odavamalt

Urve Palo
, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Valitsus on järgmiseks kaheks aastaks eraldanud riigieelarvest 20 miljonit eurot, et viia kiire internet kodudesse ka maapiirkondades. Alates eelmise aasta sügisest on mitu maakonda tegelenud kiire internetiühenduse soovijate kaardistamisega, mis on äratanud huvi ka teenusepakkujates, ning selleks, et toetuse ­ulatus oleks võimalikult suur ning võimalikult paljud inimesi saaksid vajaliku ligipääsu internetiühendusele, on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium otsustanud korraldada üleeestilise konkursi rajamistoetuse jagamiseks.

Otsustasime muuta riigi sekkumist eesmärgiga leida lõpptarbijale kiireim ja odavaim lahendus. Meie ainus eesmärk on tagada kiire internetiühendus kõikidele Eesti elanikele, saavutades see võimalikult ruttu ja maksumaksjale kuluefektiivselt.

Kui selleks tuleb rohkem tööd teha ja esialgseid plaane muuta, siis oleme ka selleks kohustatud. Kiire internet maapiirkondades on oluline kiirendi kohalikele omavalitsustele, arendades nii ettevõtlust (turism, kaugtöö) kui ka pakkudes kohalikele elanikele nüüdisaegset infrastruktuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles