Valitsus plaanib kiire interneti maapiirkondadesse viimiseks riigihanget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu kõikides Eesti kodudes on olemas internet.
Peaaegu kõikides Eesti kodudes on olemas internet. Foto: SCANPIX

Valitsus kavatseb kuulutada kiire interneti maapiirkondadesse viimiseks välja riigihanke, kus võivad osaleda ka suurfirmad, nagu Elektrilevi ja Telia, mis on juba astunud omapoolseid samme üle-Eestilise kiire internetivõrgu väljaehitamiseks, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo sõnul on Telia saanud oma peakontorilt 50 miljonit eurot, et hakata rajama üle Eesti kiire interneti viimast miili. Samas suunas on samme astunud ka Elektrilevi. Riik ei saa aga investeerida sinna, kus turg juba toimib, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Sellest tulenevalt oleme otsustanud, et teeme üldise riigihanke, kus kutsume osalema ettevõtteid, kes kogu Eesti kataks kaasaegse internetiühendusega ära, kaasaarvatud hajaasustus. See oleks paketi osa ja seda teeks viie kuni seitsme aastaga ja inimeste osalus võiks olla mitte rohkem kui 200 eurot majapidamise kohta,» rääkis Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles