Reisilaev peatati teel Stockholmist Tallinnasse (4)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilaev Baltic Queen.
Reisilaev Baltic Queen. Foto: Vikipeedia

Eile õhtul, teel Stockholmist Tallinna, avastas Tallinki kruiisilaev Baltic Queen Rootsi skäärides laevateele triivinud juhitamatu väikelaeva ning algatas päästeoperatsiooni.

Tallink Grupi kommunikatsioonijuht Katri Link ütles, et Baltic Queeni meeskond märkas pimedas valgustamata objekti õhtul kella veerand üheksa paiku, andis MÜP häire ning teavitas Rootsi päästeteenistust (Sweden Rescue) laevateel triivivast valgustamata objektist. 

Link jätkas, et järgnenud pooletunnise päästeoperatsiooni käigus tuvastas Baltic Queeni kiirvalvepaadi meeskond objekti, milleks osutus mootorpaat selles viibiva tegutsemisvõimelise inimeseg. Lingi sõnul oli paadil kütus otsa saanud, mistõttu ei olnud võimalik selle mootorit käivitada ning paat triivis ilma valgustuseta keset laevateed.

Baltic Queeni kiirvalvepaat hoidis mootorpaati puksiiris, kuni Rootsi päästeteenistuse saabumiseni, mil paat Rootsi päästekaatrile üle anti.

Aset leidnud sündmus oli Lingi sõnul erakordne. «Minu praktikas ehk viimase paari aasta jooksul pole sellist asja varem juhtunud,» ütles ta. 

Vahejuhtumist hoolimata jõudsid reisijad õigeaegselt sadamasse. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles