Renet Joosepi otsingud jätkuvad (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei valmistub Tartus ööl vastu neljapäeva kadunuks jäänud noormehe otsingute jätkumiseks ka nädalavahetusel.

Reede õhtul kella 20 paiku teatas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk, et politsei ja vabatahtlikud on endiselt Tartu linnatänavatel väljas leidmaks märke Renetist. Politsei õhtune peamine eesmärk maastikul on Roosi tänavale ja selle ümbrusesse jäävate majapidamiste ümbruse, hoovide ja kõrvalhoonete kontrollimine. Samuti jätkavad vabatahtlikud tegutsemist Jaamamõisa piirkonnas, kus oli Reneti endine elukoht. 

Kui see tulemust ei anna, on järgmised otsingutegevused planeeritud ka nädalavahetuse päevadele.

Politsei jätkab ka turvakaamerate salvestuste kogumise ja analüüsiga saamaks lisainfot Reneti võimalikust liikumissuunast. Seni on politseile laekunud mitu vihjet, kus kirjeldatakse Renetile sarnanevat meest. Politsei kinnitas, et kõiki vihjeid kontrollitakse põhjalikult. 

Politsei tegi kindlaks, et Reneti mobiiltelefoni viimane signaal samal ööl tuli Raadi linnaosast. Sel põhjusel alustati aktiivseid otsinguid just sealkandis. Maastikul läbiviidud otsingutel osalesid politseinike kõrval kümned ja kümned Reneti kursusekaaslased. Läbi kammiti kogu linnaosa, kuhu jäävad seikluspark, surnuaed, endine sõjaväe lennuväli, rahvamuuseumi ümbrus. Samuti vaadati üle samasse piirkonda jäävad mahajäetud hooned ja muud sarnased kohad, kus külma käest sooja otsiv inimene varju võinuks otsida. Raadi järv kontrolliti igaks juhuks üle sonariga, samuti kontrollis igaks juhuks Emajõe kaldad üle piirivalve kaatripatrull. Drooniga kontrolliti Raadi-Kruusamäe linnaosas ka lagedamaid alasid. 

Paralleelselt aktiivsete otsingutegevustega on politsei suhtluses olnud Reneti lähedaste ja sõpradega, et saada kõikvõimalikku infot tema käitumisharjumuste, lemmikkohtade ja muu sarnase osas, mis aitaks mõista tema võimalikku liikumissuunda. Nii lähedaste, sõprade kui kohalike elanike küsitlused jätkuvad.

Renet Joosepi teadaolev teekond.
Renet Joosepi teadaolev teekond. Foto: Allan Triik

Lõuna prefektuur palub, et Raadi linnaosas ja selle ümbruses elavad inimesed kontrolliksid esimesel võimalusel üle oma eramu juurde jäävad hooned, kuhu kõrvalistel on ligipääs ja kuhu võib hädasolija näiteks sooja otsima minna.

Kuna mitmetel ettevõtetel või ka eramajadel võib olla valvekaameraid, mille olemasolust politsei veel teadlik ei ole, palub politsei ka kõigil kesklinnast Raadi linnaosani jäävatel kaameraomanikel vaadata üle salvestused 26. oktoobri öösel ja varahommikul. Kui salvestusel on mõni märk kirjeldusele vastava mehe liikumisest, palutakse sellest politseile kindlasti teada anda telefonil 53292861. 

Tallinnast pärit arstiteaduskonna teise kursuse tudengit Renet Joosepit nähti viimati ööl vastu 26. oktoobrit kella kahe ajal, mil ta suundus Raatuse tänavalt oma koju Narva maanteele. Renet lahkus kella 2 paiku ööklubist Illusioon ja jõudis kella 3 paiku Narva maanteel asuva ühiselamu juurde, kus ta õpingute ajal elab.

Koju noormees ei jõudnud, samuti ei ilmunud ta neljapäeva hommikul kooli, kus tal pidi eksam olema. Pärast seda hakkasid sõbrad ja lähedased tema pärast muretsema.

Mehe telefon on väljalülitatud, mistõttu ei ole lähedased ja sõbrad temaga terve tänase päeva jooksul kontakti saanud. Ka ei reageeri ja ei toimeta mees sotsiaalmeedia kanalites. Kuivõrd taoline kadumine ei ole mehele omane, pöördusid tema lähedased täna õhtul abipalvega korrakaitsjate poole.

Reede hommikul lisas politsei, et turvakaameralt on näha, et Renet ei pääsenud pärast klubist ära minekut Narva maantee ühiselamu uksest sisse, misjärel liikus ta edasi Puiestee tänava poole. Salvestiselt on näha, et ta üritas ühiselamu ust lahti tõmmata.

Kadunud Renet Joosep ühika ukse taga. Turvakaamera salvestis.
Kadunud Renet Joosep ühika ukse taga. Turvakaamera salvestis. Foto: PPA

Ühiselamusse pääseb ainult uksekaardiga. Tartu üliõpilasküla majutusjuht Janika Hango, kes sai Reneti kadumisest teada reede hommikul, rääkis, et turvalinti vaadates võib noormehe liigutustest järeldada, et tema arvates oli uksekaart põuetaskus. Turvasüsteem aga seepeale ühtegi kaarti, mis oleks ühiselamu oma või võõras, ei tuvastanud.

Politsei ja lähedased on suhelnud Renet Joosepi koolikaaslaste ja sõpradega, kellel aga tema liikumistest infot ei ole. Ühiselt veenduti, et haiglas ega teadaolevate sõprade-tuttavate juures teda ka ei ole. Kahjuks ei ole erinevad kontrollkäigud seni tulemust andnud ning töö lisainfo kogumisel ja mehe asukoha tuvastamisel jätkub.

Reneti otsingud olid reede päeval Raadi linnaosas jaotatud nelja tsooni. Otsingutesse on kaasatud nii politsei, vabatahtlikud kui ka noormehe lähedased. Viimased märgid Reneti telefoni positsioneerimisest näitavad, et ta oli neljapäeva varahommikul Peetri ja Narva maantee ristmiku lähedal. Pärast seda kadus side tema telefoniga. Mis asjus ta sinna kanti võis minna, pole teada. Reneti sõbrad, kes teda Raadil otsivad ütlesid, et Renet on väga tasakaalukas inimene ja ei teeks endale kindlasti ise liiga.

Kaader videokaamera salvestuselt ühiselamu juures
Kaader videokaamera salvestuselt ühiselamu juures Foto: Repro

Renet Joosep on umbes 180 sentimeetrit pikk, heledate pikemate juuste ja kõhna kehaehitusega. Seljas võib tal olla must mantel valge ääre ja nööpidega, roosa särk, tumedad püksid ja jalas tumedad tennised. Kõigil, kes on Renet Joosepit alates möödunud ööst näinud või omavad muud infot tema liikumise või võimaliku asukoha kohta, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Parandatud reedel kell 11.52: politsei teatas esialgu, et Renet Joosep on 21-aastane, kuid parandas hiljem, et noormees on siiski 20-aastane.

Renet Joosepi otsimiskuulutus.
Renet Joosepi otsimiskuulutus. Foto: PPA
Renet Joosep
Renet Joosep Foto: Politsei- ja piirivalveamet
Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles