Postimees Walesis: Tänakut häirivad masina pidurid ja tasakaal (1)

Merili Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi MM-ralli
Walesi MM-ralli Foto: @World/M-Sport

Walesi MM-ralli reedese võistluspäeva lõunaks teisele kohale kerkinud Ott Tänak tõdes, et spetsiaalselt Suurbritannia kruusateedeks loodud Dmacki rehvidel sõitva tiimikaaslase Elfyn Evansi jaoks on esikohal kihutamine kui lihtne jalutuskäik. Saarlane on rahul, et ta on suutnud olla kiireim Michelini piloot.

«Kolm katset on sõidetud ja ma arvan, et seis on iseenesest suhteliselt okei. Esimene katse oli kõige libedam, aga teised olid vähe pehmemal pinnasel, mehaanilist pidamist oli rohkem ja sõita vähe lahedam,» võttis Tänak hommiku kokku.

«Läheb päris hästi. Me oleme põhimõtteliselt Michelini meestest kiireimad. Ilmselgelt on Elfynil Dmackidega sõita peaaegu kui pargis jalutada,» lisas eestlane. Mees teab, millest mees räägib, sest möödunud aastal oli ta ise Walesis võistlustules Dmacki eelmise põlvkonna rehvidel ning lõpetas vaatamata ebasoodsale stardipositsioonile Sebastien Ogieri järel kolmandana.

Ka Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja nentis, et hetkeseis pole üllatav: «Oli teada, et Elfyn on Dmacki rehviga kiire ja me oleme võrreldes teistega suhteliselt hästi sõitnud. Eks nüüd näis, mis edasi saab.» Päeva teises pooles ootavad läbimist needsamad kolm kiiruskatset, mis hommikulgi. «Varasematel aastatel on see pikk viimane katse läinud väga rööpasse. Eks paistab, kui palju täpselt seekord. Aga esimesed kaks peaksid üsna normaalsed olema,» selgitas Järveoja tingimusi.

Eestlastel on olnud põhjust kurta ka oma Ford Fiesta WRC käitumise üle. Tänak selgitas: «Hommikul ei ole väga lihtne olnud. Kuna pidamine on suhteliselt minimaalne, siis on alajuhitavust päris palju. Tahaks seda paremaks saada, aga praegu pole midagi suurt teha.» Saarlase sõnul häirivad teda nii masina üldine tasakaal kui ka pidurite seaded.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles