Ilm püsib lörtsine oktoobri lõpuni

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tavapärasest jahedam oktoobri lõpp toob soojema ilma asemel hoopis lörtsi- ja vihmahood. 

Ilm on tavapärastest oktoobri lõpupäevadest suisa viis pügalat jahedam. Lähiaeg mandri sisealasid suurema soojaga ei hellita. Saared ja rannikualad on pehmema ilmaga tänu veel soojale mereveele, aga saavad riivamisi osa ka läänekaarest tulevast mahedusest.

Homme kujuneb Läänemere kohale uus madalrõhkkond ja hoiab kogu nädalavahetuse Eesti oma haardes. Sadu laieneb üle riigi – põhiliselt sajab lääne pool vihma, ida pool enam lörtsi. Esialgu tõstab tuure lõunakaare tuul, homme pöördub tuul loodesse ja põhja ning tugevneb päeval rannikul puhanguti 15 meetrit sekundis, saartel 20 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on suurema osa ajast 0 kuni +5 kraadi, saartel ja läänerannikul paar-kolm kraadi enam.

Esmaspäeval tõmbub madalrõhkkond veidi eemale, kuid selle lääneservas on meie ilm lörtsi- ja vihmahoogudega ning väga tugeva loodetuulega: puhangud ulatuvad 15, saartel ja rannikul 20 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on 0 kraadi lähedane või kraad-kaks plusspoolel, meretuulega rannikul on sooja kuni 6 kraadi.

Teisipäeval madalrõhkkond kaugeneb ja õhurõhk üürikeseks tõuseb. Sajuhood hõrenevad. Väga tugev loode- ja põhjatuul annab päeva peale järele. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +1, rannikul kuni +4, päeval 0 kuni +3, rannikul kuni +5 kraadi.

Kolmapäeval jõuab Soome uus madalrõhkkond ning selle servast jõuab meile sajuhooge – öösel sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis enam vihma, päeval on kõikjal ülekaalus vihm. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –5, rannikul kuni +5, päeval +2 kuni +7 kraadi.

Neljapäeval tuleb Läänemere äärde uus ja aktiivne madalrõhkkond ning toob vihma, sisemaale ka lörtsi. Lõunakaare tuul paisub väga tugevaks. Üürikeseks jõuab kohale soe ning õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, saartel kuni +8, päeval +5 kuni +9 kraadi.

Reedel kandub eemalduva madalrõhkkonna servast meile sajuhooge. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning on tugev. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +5, saartel kuni +8 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles