Postimees Walesis: Jeets tegi hommikul kaks piruetti (1)

Merili Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets ja Kuldar Sikk
Raul Jeets ja Kuldar Sikk Foto: Merili Luuk

Walesi rallil WRC2 arvestuses sõitev Raul Jeets kaotas reedese päeva kolmel avakatsel palju aega, sest legend ei ühtinud tegelikkusega. Tulemus on üldarvestuse 40., WRC2-klassi 20. koht. Õhtul lähevad katsel kordamisele ning Jeets usub, et siis peaks asjad sujuma paremini. 

«Arvasingi, et reede saab niikuinii raske olema, esimesel katsel oli see selge. Kolmandal katsel sõitsime üllatavalt hästi, aga tegime kaks spinni ning kaotasime hulga aega,» sõnas Jeets. «Raske aru saada, millise hooga sõita saab. Ja loomulikult, kui esimesel korral pole legend selge, siis on väga palju kurve, kus kahtled ja avastad, et legendi on vaja muuta.»

Ott Tänaku ja Georg Grossi võiduga lõppenud Saaremaa rallil koos kaardilugeja Andrus Toomiga kolmanda koha saanud Jeets tõdeb, et Kuldar Sikuga koostöö väga ei erine. Natuke hoiab ta end kihutades ka tagasi. 

«Ühel korral tundub, et tee on sile ja puhas, aga teisel korral on jälle äärmiselt libe ja siis ehmatad ära. Siis võtab kilomeeter või paar aega, et harjud selle tundega, aga tolle aja pärast on jälle pinnas vaheldunud. Ta on õpitav ja sõidetav, kui asjad klappima saab, siis on juba väga hea,» räägib ta. 

Jeetsile on Walesi ralli kolmas MM-ralli – Poolas katkestati, Soomes saadi WRC2 arvestuses kuues koht. «Eks see tempo on ka siin harjumatu: ülesõidud on pikad, hooldusala ei ole. Kõige harjumatum, et abile loota ei saa. Aga siin peab mõistusega sõitma – kui midagi ära lõhud, siis nii ongi!»

Kõige lootusrikkam on ta homse päeva eel, mis tõotab tulla ka kõige pikem – ilma hoolduse ja rehvivahetuseta läbitakse kuus kiiruskatset järjest. «Homsed katsed sobivad meile iseenesest paremini kui tänased, katsed on loogiliselt looklevamad. Eks näis, mis siis saab, kui tuled peale pannakse. Eile käisime metsas, nii et ei näinudki nende tuledega kurve. Aga pole häda midagi,» usub ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles