Politsei kuulutas praamilt merre sattunud naise teadmata kadunuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Ormsö.
Reisiparvlaev Ormsö. Foto: Irina Mägi

Politsei on kuulutanud teadmata kadunuks naise, kes kahe nädala eest Vormsi praamilt merre hüppas või kukkus.

Politsei- ja piirivalveameti Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin sõnas, et 10. oktoobri õhtul hüppas või kukkus Rohuküla-Sviby suunas sõitnud praamilt alla naine ja jäi kadunuks. Laevatekilt leiti 43-aastase naise käekott koos dokumentide ja mobiiltelefoniga.

«Praeguseks on politsei vaadanud läbi kõik praamil olevate turvakaamerate salvestised ja neilt ei ole üheselt tuvastatav, kas naine hüppas või kukkus merre. Salvestistelt on näha, kuidas naine liigub praamil ringi nii salongis kui päikesetekil ja samuti moment, kus ta kukub või hüppab merre,» sõnas Taratuhin.

Laeva meeskond otsis naist esialgu praamilt ja kui oldi veendunud, et teda praamil ei ole ja ta sealt ka maha ei läinud, andis meeskond sellest häirekeskusele teada. «Seejärel alustati naise otsinguid ja juba samal õhtul hakkasid Vormsi vabatahtlikud naist otsima oletatava õnnetuse piirkonnas paadiga merel ja samuti mööda rannikut. Kuna esialgu ei olnud naise kadumise asjaolud selged, siis üheaegselt kontrolliti kadunu elukohta ja võeti ühendust tutvusringkonda kuuluvate isikutega, et saada võimalikult palju taustainfot,» rääkis Taratuhin.

Esimese õhtu jooksul täiendavat infot saada ei õnnestunud ja otsingud tulemust ei andnud. «Järgmisel hommikul alustati otsinguid suuremate jõududega ja otsingutesse kaasati ka politsei- ja piirivalveameti kaater ja lennusalga kopter. Sündmusele järgnenud kahe nädala jooksul on politsei koos Vormsi vabatahtlikega igapäevaselt teostanud otsinguid merelt, ranniku äärest ja otsingualas olevatelt saartelt. Otsinguala ulatus Riguldist Puiseni,» sõnas Taratuhin.

Taratuhini sõnul ei ole naist tänaseni leida õnnestunud. «Praeguseks on ta kuulutatud teadmata kadunud isikuks. Jätkame otsinguid nii merel kui rannikualal, kuid madalama intensiivsusega, sest sündmusest on möödunud juba üle kahe nädala ja muutunud on ka ilmastikuolud,» ütles ta.

Taratuhini sõnul palub politsei kõikidel rannikul liikujatel ja kalameestel, kes märkavad meres või rannikul riideid või kadunud naisterahvast, sellest koheselt hädaabinumbrile teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles