Postimees Walesis: MM-ralli homne võistluspäev paneb rallimehed karmilt proovile

Merili Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi MM-ralli
Walesi MM-ralli Foto: @World/M-Sport

Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid Walesi ralli esimese täispika päeva teisel kohal. See aga on alles algus – ralli pikim võistluspäev ootab ees homme, kui esimene kiiruskatse saab Eesti aja järgi alguse 9.55 ja viimane alles 21.47

«Homme on hommikupoolikul kohe järjest 110 kilomeetrit ilma teeninduse ja rehvivahetuseta. Ma arvan, et see on ring, kus otsustatakse palju ära. Tuleb veel pikem päev. Taguots on juba päris kange,» selgitab Järveoja rallisõitja elu. «Iste on omajagu kõva. Turvalisuse eesmärgil on ta nii tugevaks tehtud, aga kui 15 tundi siin autos ära istuda, siis jääb ikka kangeks.»

Ööl vastu homset keeratakse küll kella, aga üks lisanduv tund rallimeestele suurt rõõmu ei valmista. Järveoja toob välja homse graafiku kohaliku aja järgi: «7.55 on juba katsele minek. Ärkame mõned minutid pärast viit. Eks need kõik 13 rallit on sellised, et sa tuled siia kohale teadmises, et saad vähe magada, päevad on rasked ja pikad. Varasemalt ongi Eesti kutid tulnud MM-rallile ning kohe langenud stressi, kui ei saa magada ja kui pidevalt on vähe aega. Aga kui kogu aeg selle asja sees olla, siis harjub ära, keha suudab kohaneda.»

Võistlus peaks igatahes olema homme sama tihe kui täna – Tänakut ja MM-rivaali Sebastien Ogieri lahutab vaid 2,2 sekundit. «Päevaga võib enam-vähem rahule jääda. Hea sooritus. Elfyn on küll ikka päris pikalt ees, aga teised on selja taga. Homme läheb siin vähemalt sama põnev heitlus edasi,» lubab ka Järveoja. Nüüd saavad eestlased oma Ford Fiesta WRC enda soovide järgi paika seada ja vast ei ole sellega homme nii palju maadlemist, kui täna. «Loodetavasti saame siin asjad paika. Auto ei tahtnud mitte kuidagi pöörata, eriti just aeglastes kurvides. Sinna läks kõvasti aega kaduma, aga mis sa teed,» nentis kaardilugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles