Tallinki laevalt vette kukkunud Eesti kodanik jäi kadunuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Victoria I.
Tallinki laev Victoria I. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Stockholmist Tallinnasse sõitnud Tallinki laeva Victoria I pardalt kukkus reede hilisõhtul Ahvenamaa lähedal vette Eesti kodakondsusega mees, päästeoperatsioon tulemust ei andnud ning mees jäi kadunuks.

Tallinki pressiesindaja sõnul teatas reisija reede õhtul kell 23.58, et nägi, kuidas mees laeva kuuendalt tekilt üle parda kukkus. Meeskond andis koheselt häire ning alustati päästeoperatsiooni.

Ligi poolteist tundi väldanud päästeoperatsioonis osalesid lisaks Victoria kiirvalvepaadile ka Soome Merepäästekeskuse kaks helikopterit ja üks rannavalvekaater, Viking Line’i laeva Mariella kiirvalvepaat ning Tallink Silja laeva Silja Symphony kiirvalvepaat.

Kell 1.36 otsingud Turu Merepäästekeskuse loal lõpetati. Meest ei leitud. Piirkonda jäid kaks helikopterit ning Turu Merepäästekeskuse laev meest edasi otsima.

Otsingute ajal oli piirkonnas, Ahvenamaa lähistel, nähtavus hea, puhus tuul kuni 10 meetrit sekundis ning laine kõrgus oli 2-2,5 meetrit.

Eesti politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja teatas esmaspäeva hommikul, et tegemist oli õnnetusega ning juhtunu osas menetlust ei alustata. 

Soome uudisteagentuuri STT teatel sai merepiirivalve Tallinki aluselt teate vette kukkunud mehe kohta veidi pärast keskööd.

«Otsingupiirkond oli üsna väike, kuid sellest hoolimata lõppesid otsingud tulemusteta,» vahendas STT vahejuhtumit puudutanud pressiteadet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles