Poemüüjast väravavaht tõusis Eesti käsipallikoondise kangelaseks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tänane käivitaja, poemüüjast väravavaht Rasmus Ots.
Eesti tänane käivitaja, poemüüjast väravavaht Rasmus Ots. Foto: Tairo Lutter

MM-valikmängus Bosnia ja Hertsegoviinaga Eesti käsipallikoondise sangariks kerkinud väravavaht Rasmus Ots tunnistas, et loodetavasti aitas tänane õhtu teda lähemale profisportlase staatusele.

«Tahan kiita kõiki, aga Rasmus Ots tegi superpartii ja oli meie selge sütitaja,» tõi koondise peatreener Rein Suvi välja kollkipri panuse.

Ots tõrjus erineva raskusastmega viskeid – ka seitsme meetri joonelt – ning just tema hiilgav töö kohe esimesest minutist saadik aitas Eestil ohjad haarata. Bosnia jõudis kahe värava kaugusele, ent lõpuks võitis Eesti 29:25.

Kas oled kunagi paremini mänginud? «Ei tea, ei mäleta. Ei ole,» kõlas naerusuine vastus.

Kui Sarajevo mängu järel ülistati vastaste väravavahti Benjamin Buricit, siis täna oli väljaku kuningas võõrsil peetud kohtumises teisel poolajal sekkunud Ots. «Täna ei saanud Buric hiilata, sest me ei teinud enam nii palju tema jaoks lihtsaid viskeid. Aga ta tase on ikkagi minu omast kõrgem – Bundesligas niisama keegi ei mängi,» võrdles Ots end maailma tugevaima liiga paremikku hinnatava ametivennaga.

Ots ise on samal ajal HC Viljandi amatöör, teenides käsipalli kõrvalt leiva lauale elektritarvete müüjana ja spordikoolis laste treenerina. «Kindel soov ja eesmärk on profiks saada. Millal see juhtub, on raske öelda. Aga kindlasti ei teinud tänane partii halba,» muigas Ots.

Rooba: sellise kaitse vastu 29 väravat on vägev

Eesti parimana kaheksa väravat visanud Jürgen Rooba tõstis esile terve meeskonna – ja sealhulgas ka enda – kõrget tabavust. «Täpselt ei tea, aga ma sain esimesel poolajal vist kõik visked sisse. Visata meeskonnana nii agressiivse kaitse vastu 29 väravat on vägev number. Tegime ilmselgelt parema soorituse kui Sarajevos,» sõnas Rootsi esiliigaklubi Amo HK paremäär.

Eesti lootus MM-pääsmest jäi tänu võidule ellu. Jaanuarikuus ootab ees kaks kohtumist Šveitsiga. «Praegu tuleb tunda rõõmu sellest võidust. Kui aasta alguses taas koguneme, lähtun vähemalt mina teadmisest: Šveits on küll tugev ning liidriks Bundesliga üks paremaid mängijaid, aga kui mängime nagu täna, on kõik võimalik.»

Intervjuu Dener Jaanimaaga:
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles