Selgusid Rajoy järgmised käigud (5)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Katalaan olla on uhke, hispaanlane olla on au,» oli kirjas plakatil, mida kandsid Hispaania ühtsuse toetajad eilsel meeleavaldusel Barcelonas.
«Katalaan olla on uhke, hispaanlane olla on au,» oli kirjas plakatil, mida kandsid Hispaania ühtsuse toetajad eilsel meeleavaldusel Barcelonas. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Pärast Hispaania senati reedest otsust kiita heaks põhiseaduse artikkel 155, mis lubab taastada korra Kataloonias, jäid õhku küsimused rakendatavate meetmete kohta. Nüüdseks on saabunud esimesed vastused peaminister Mariano Rajoy käikude kohta. 

Pärast senatis toimunud hääletust kogunes Hispaania valitsus erakorralisele istungile, mille käigus said selgeks esmased meetmed Kataloonia üle kontrolli saavutamiseks. Rajoy tagandas senatilt saadud volituste alusel Kataloonia valitsuse, saatis parlamendi laiali ja kuulutas piirkonnas 21. detsembriks välja erakorralised valimised.

Laupäeval teatati, et piirkonda hakkab juhtima Hispaania asepeaminister Soraya Sáenz de Santamaría.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles