Mustvees ei pääse võidukas valimisliit võimule

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal oli Mustvee valimisjaoskonnas päris mitmeid vaatlejaid.
2013. aastal oli Mustvee valimisjaoskonnas päris mitmeid vaatlejaid. Foto: Jassu Hertsmann

Mustvee vallavolikogu valimised võitis valimisliit Uus Laine, mille juhtfiguurid ei teadnud reede hommikuni, kes uues vallas koalitsiooni moodustavad. Kaks nädalat käinud läbirääkimised polnud neid tõele lähemale viinud.

Selgus saabus reede hommikul. Valimisliidu nimekirjas enim hääli noppinud Lohusuu vallavanem Tarmo Tomson sai siis seniselt Mustvee linnapealt, Keskerakonda kuuluvalt Max Kaurilt kõne, et Mustvee valla koalitsiooni moodustavad ikkagi Keskerakond, sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond. Valimisliit jääb sellise otsuse tõttu ainukesena opositsiooni.

Max Kaur
Max Kaur Foto: Mihkel Maripuu

«Valimisliitude murdmine erakondade poolt jätkub ka meil. Max Kaur ütles, et talle tuli Tallinnast korraldus valimisliit Mustvees võimu moodustamisel kõrvale jätta,» märkis Tomson.

Max Kaur soovis seda olukorda kommenteerida kirjalikult. «Tekkinud on uus omavalitsus ning minu kui Keskerakonna veteranpoliitikuga arvestatakse. Loomulikult suhtlesin sellel perioodil Keskerakonna juhtidega,» jättis Kaur oma vastuses otsad lahti. 

Samas lisas ta, et Mustvee Keskerakond oli otsuse langetamisel vaba ning ühtne.

Lepingu järgi kuulub Mustvee vallavanema koht sotsiaaldemokraatidele. Vallavanemakandidaati ei soovinud praegune Saare vallavanem Hannes Soosaar reedel välja öelda. «See selgub uuel nädalal,» jäi ta napisõnaliseks.

Mustvee vallavolikogu esimesel istungil valiti volikogu esimeheks senine Avinurme vallavanem Aivar Saarela ning aseesimeheks senine Mustvee linnapea Max Kaur.

Selgelt on jäme ots uue Mustvee valla juhtimisel sotsiaaldemokraatide käes. Vaadates valimistel kogutud hääli, võiks Mustvee vallavanemaks pakkuda Hannes Soosaart.

«Selles küsimuses on mõned «agad». Ma praegu tõesti seda nime välja ei ütleks,» märkis Soosaar. «Paneme esmaspäeval uue volikogu istungi aja paika ja alles siis saame rääkida vallavanemakandidaadist juba nimeliselt.»

Mis puutub valimisliidu koalitsioonist välja jätmisse, siis Soosaar ütles, et temale pole erakonna ladvikust tulnud ühtegi suunist valimisliidu võimult kõrvale jätmiseks. «Ilmselt on meil erakondadega lihtsalt sarnasemad vaated ja ideed, kui seda on erakondadel valimisliiduga,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles