Hamilton jääb nüüd MM-tiitlite arvult alla vaid kahele legendile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: MAX ROSSI/REUTERS

Mehhiko GP-l karjääri neljanda vormel 1 maailmameistritiitli kindlustanud Lewis Hamilton kerkis ühtlasi võidetud tiitlite arvult Alain Prosti ja tänavuse vihaseima konkurendi Sebastian Vetteli kõrvale.

Sellest kolmikust rohkem tiitleid on vaid kahel mehel, keda on pea võrdselt peetud kõigi aegade parimaks võidusõitjaks – Michael Schumacher on maailmameistriks tulnud seitse, Juan Manuel Fangio viis korda. Hamilton jättis selja taha kolmekordsete tiitlivõitjate seltskonna, kuhu kuuluvaid veel Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet ja Hamiltoni suur eeskuju Ayrton Senna.

Enne tänavust 2008., 2014. ja 2015. aastal triumfeerinud Hamiltoni tiitel on võrdlemisi erakordne veel sellegi poolest, et tema esimest ja (seni) viimast tiitlivõitu lahutab nüüd üheksa aastat. Samaga on varem hakkama saanud Lauda (1975 ja 1984) ning enamat on suutnud vaid Schumacher, kes võitis seitsmest tiitlist esimese 1994. ja viimase 2004. aastal.

Ühtlasi kasvatas Hamiltoni võit veelgi Suurbritannia edu enim maailmameistreid kasvatanud riikide tabelis. Briti saartelt on nüüd maailmameister tulnud 17 korral ning tiitlini on küündinud kümme eri sõitjat. Selles arvestuses järgnevad brittidele Saksamaa (12 tiitlit) ja Brasiilia (8 tiitlit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles