Saudi Araabia lubab naised kolmele spordistaadionile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia naine pildistab autonäitusel sõidukit.
Saudi Araabia naine pildistab autonäitusel sõidukit. Foto: FAISAL AL NASSER/REUTERS

Saudi Araabia lubab järgmisel aastal esmakordselt naised kolmele spordistaadionile, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

"Alustatakse kolme staadioni ettevalmistamisega Ar-Riyadhis, Jeddahis ja Dammanis, et need oleksid valmis perekondi vastu võtma juba 2018. aasta alguses," kirjutati teadaandes.

Printsess Rima bint Bandar bin Sultan nimetati kuu keskel esimese naisena Saudi Araabia spordiliidu juhiks, mis ühendab mees- ja naissportlasi. Eelmise aasta augustis sai printsess esimese naisena kuningriigi kõrgesse valitsusametisse, mis vastab spordiministrile.

Saudi Araabia tühistas septembrikuus naistele kehtestatud autojuhtimise keelu. Naiste juhtimisõigus peaks jõustuma järgmise aasta juunis. Saudi Araabia oli maailma ainus riik, kus naistel autojuhtimine keelatud.

Princess Nourah´ ülikool avas ühtlasi esimesena kuningriigis naiste autojuhtimiskooli. Ülikoolil on Ar-Riyadis ja teistes linnades üle 60 000 naistudengi.

Saudi Araabia mõjukas kroonprints Mohammed bin Salman lubas möödunud nädalal taastada ülikonservatiivses kuningriigis "mõõduka avatud islami".

"Me naaseme sinna, kus olime varem: mõõduka islamiga riigi juurde, mis on avatud kõigile usunditele ja kogu maailmale," ütles kroonprints Ar-Riyadis toimuval majandusfoorumil.

"Me ei kuluta järgmist 30 aastat oma elust destruktiivsete ideedega tegelemisele. Me hävitame need täna. Me teeme ekstremismile õige pea lõpu," lubas prints.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles