Karis: ERM peab senisest enam kõnetama venelasi (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ajalooga tegelevate muuseumide juhtimine on nüüd perekond Kariste käes. Järgmise aasta aprillist saab riigikontrolör Alar Karisest ERMi juht, Sirje Karis on Eesti ajaloomuuseumi juhataja.
Eesti ajalooga tegelevate muuseumide juhtimine on nüüd perekond Kariste käes. Järgmise aasta aprillist saab riigikontrolör Alar Karisest ERMi juht, Sirje Karis on Eesti ajaloomuuseumi juhataja. Foto: Erlend Štaub

Eesti Rahva Muuseumi uueks juhiks valitud Alar Karis pole rahul Eestis elavate vene keelt kõnelevate inimeste leige huviga ERM-i vastu ja soovib sel teemal muutust.

«Täna ei kõneta ERM eesti keelt mitte kõnelevat elanikkonda. Nende ERM-i külastatavus on suhteliselt tagasihoidlik,» vahendab ERR uudised Alar Karise intervjuud hommikusaates «Terevisioon».

Karise sõnul on üheks võimaluseks mitte-eestlastest külastajate leidmiseks minna esmalt oma näitustega sinna, kus vene keelt kõnelevaid inimesi on rohkem ja nii kutsuks neid vaatama terviknäitust ka Tartus ERM-is.

Vastates ERM-i senise direktori Tõnis Lukase kriitikale, et Karis nopib Lukase suure töö vilju, nentis Karis, et selline suhtumine võiski Lukasele konkursil saatuslikuks saada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles