Eestit külastab inglise tippdirigent Stephen Layton

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammerkoor Voces Musicales
Kammerkoor Voces Musicales Foto: Mait Jüriado

Kammerkoori Voces Musicales kutsel külastab taaskord Eestit Stephen Layton, koorimaailma üks juhtivamaid dirigente, praegune Cambridge’i Trinity kolledži muusikadirektor, kes lisaks sealse kõrgelt hinnatud koori juhatamisele on tunnustust pälvinud üle maailma paljude teiste kollektiividegagi: Polyphony, Holst Singers, Madalmaade kammerkoor, Taani riiklik vokaalansambel jt.

Dirigent Stephen Layton (Inglismaa)
Dirigent Stephen Layton (Inglismaa) Foto: Keith Saunders

Layton annab Voces Musicalesega kaks kontserti: reedel, 3. novembril Viljandi Jaani kirikus ning laupäeval, 4. novembril Tallinna Jaani kirikus. Tunniajase kontserdi kavas on itaalia ja hispaania renessanss: Tomàs Luis de Victoria missa ja motett «O quam gloriosum» ning «Magnificat primi toni», samuti Gregorio Allegri kuulus «Miserere». Lisaks esitatakse Veljo Tormise «Jaanilaul», mälestamaks heliloojat, kelle looming on pikka aega inspireerinud nii koori kui ka Stephen Laytonit.

Risto Joosti poolt asutatud kammerkoorist Voces Musicales on 18 aastaga kujunenud professionaalse suunitlusega kollektiiv, kes pälvis 2015. aasta kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia muusikaelu rikastavate kõrgetasemeliste kontsertide eest.

Kammerkoor Voces Musicales
Kammerkoor Voces Musicales Foto: Mait Jüriado

MISERERE

  • R 03.11.2017 kell 19 Viljandi Jaani kirikus
  • L 04.11.2017 kell 17 Tallinna Jaani kirikus
  • Kavas: Allegri, Victoria, Tormis
  • Kammerkoor Voces Musicales
  • Dirigent Stephen Layton (Inglismaa)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles