Jan Uuspõllu ja Peeter Oja on suure katsumuse ees

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komöödia «Tramp ja Puutin», nimiosades Jan Uuspõld (Puutin) ja Peeter Oja (Tramp).
Komöödia «Tramp ja Puutin», nimiosades Jan Uuspõld (Puutin) ja Peeter Oja (Tramp). Foto: Heiki Laan ja Keido Kaustel

Oktoobri viimasel päeval esietendub lavastus «Tramp ja Puutin», kus nalja teevad Jan Uuspõld ja Peeter Oja. Etenduse taustajõud on Tallinna Linnateatri ja Kinoteatri dramaturg ja lavastaja Diana Leesalu, Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora ning Eesti Rahvusringhäälingu produtsent Mart Normet.

Lavastust tutvustatakse aga nii:

Teie silme all kohtuvad meie koduplaneedi kaks kõige võimsamat inimest. Nende selja taga seisab suur armee, palju raha ning üüratu ego. Õigemini, üüratu ego ei asu nende selja taga, vaid käib neist alati kaks sammu ees. Me kuuleme nende meeste tegudest ja mõtetest iga päev. Justkui elaksime nendega koos! Aga ometi ei ole me neid näinud inimestena. Nüüd on see võimalus!

Selle sügise suurimas (nende meeste puhul on kõik SUUR) komöödiaetenduses «Tramp ja Puutin» võetakse maskid maha maailma valitsejatelt. Ja ka sinult, kallis vaataja! Sest igaühes meis on peidus Väike Tramp ja Väike Puutin.

Peeter Oja on oma kaaluka karjääri jooksul mänginud kõiksugu suuri mehi, aga meie igapäevast maailma kujundavat karakterit veel mitte. «Väikse Inimesena on huvitav pugeda Suure Mehe sisse ja vaadata, mis vigureid ta siis tegema hakkab,» räägib Peeter Oja ootusärevalt.

«Väga paljud inimesed on enne magamaminekut mõelnud, mis toimub Putini või Trumpi peas. Kuidas on selline käitumine võimalik, kuidas saab inimene mõelda sääraseid mõtteid,» imestab Jan Uuspõld. «Nüüd me teeme nende meeste pähe oma staabi ja toome teile sealt värskeid sõnumeid.»

«Tramp ja Puutin»

  • Autor: Diana Leesalu, Erik Moora, Mart Normet 
  • Esietendus 31. oktoobril 2017 Solarise Apollo kinos
  • Nimiosades Jan Uuspõld ja Peeter Oja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles