Sebastien Ogier' intervjuu Postimehele: ma vajan adrenaliini!

Merili Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Ivo Kivistik / Red Bull Content Pool

Pühapäeval viiendat aastat järjest autoralli maailmameistriks tulnud prantslane Sebastien Ogier andis veidi pärast võidukat finišit Deeside’i rallipargis Postimehele intervjuu, mille põhjal valmis tänase ajalehe artikkel «Maailmameister Sebastien Ogier: aina raskem on perest rallikurvide nimel lahkuda». Avaldame intervjuu ka täispikkuses.

Sebastien, palju õnne viienda MM-tiitli puhul. Kuidas sa end praegu tunned?

Teadsin, et see hooaeg tuleb raske. Nägin M-Spordis potentsiaali ja nemad andsid mulle võimaluse. Võitlesin palju, aga võitlesime ka MM-tiitli nimel. Meie vahel sujus kõik õlitatult ning ma olen ikka tõesti rõõmus.

Kuidas sa seda tiitlit teistega võrdled?

Ma olen kõiki võite nautinud. Meil on selja taga nii raske hooaeg ning kuigi kõik tiitlid on mulle erilised – ja ma tõesti mäletan neid emotsioone, mis iga võiduga kaasnesid –, on see mulle kõige kallim. Meil on olnud võrratu meeskond, kes hoiab ühte ka rasketel aegadel. Võlgnen siinkohal tänu oma meeskonnakaaslastele, kindlasti kuulub tükike mu individuaalset tiitlit ka Otile ja Elfynile, ning meie mehaanikutele. Me töötame koos kui autopiloodi peal. M-Sport on tõesti seda võistkondlikku tiitlit väärt.

Punktikatse finišis tundusid sa eriti liigutatud olevat?

Emotsioone ei saa kontrollida ning see ongi asja võlu. Mõneks minutiks oli see vist kõige tugevam emotsioon, mida ma rallis kunagi tundsin. Ma ei oska seda selgitada. On tore öelda, et me saime sellega hakkama ja võitsime selle väljakutse. Väljakutse, mille me võtsime vastu eelmise aasta lõpus. Ma olen väga uhke ning rõõmus oma meeskonna üle, sest seda pole kunagi varem juhtunud. Ma pole väga emotsionaalne inimene. Karjääri alguses olin võib-olla liiga uljas ja tahtsin alati rohkem ning ei nautinud hetkes olemist. Nüüd on see käes.

Kas ehk ka seetõttu, et niivõrd raske oli seda tiitlit saada?

See hooaeg oli minu karjääri kõige raskem, võiks öelda, et see oli läbi aastate üks tihedaim hooaeg. See on meie spordile hea, on hea sellest osa saada. Autod olid kiiremad, isegi vapustavalt kiired ning me pole vist kunagi nii palju lõbutsenud. Pidin kõvasti võitlema, võib-olla rohkem kui eelmisel aastal. Võib-olla tundus tiitli võitmine minevikus lihtne, aga reaalsuses pole see kunagi lihtne olnudki!

Viis MM-tiitlit teevad sinust Sebastien Loebi järel WRC-ajaloo edukuselt teise piloodi. Mis sind inspireerib?

Need on lihtsalt numbrid. Tähtsaimad on kogemused ja emotsioonid. Kõige tähtsam ongi, et kirg annab mulle niivõrd palju tundeid. Aga loomulikult on uhke olla viiekordne maailmameister. Minu ees on vaid Sebastien ja me kõik teame, et ta on meie spordilegend ja võib-olla ei tulegi kedagi temast paremat.

Sinu karjääri jätkumise osas on palju spekuleeritud. Kas sa ei taha meile ikka veel öelda, kus sa järgmisel aastal võistled?

Ma ei taha midagi veel öelda. Võib-olla varsti.. Kui aus olla, siis ma pole 100% kindel. Pean kõikidele võimalustele mõtlema. Üks pakkumine tuleb minu naiselt, kes ütleb, et ma võiks rohkem kodus olla. Aina raskem on perest rallikurvide nimel lahkuda. Tahaksin rohkem lapsega tegeleda ja olla hea isa. Aga ma ju tean, et mul on vaja seda adrenaliini, seega vaatame. Nagu kõik minu elus, see on minu otsus. Aga kuidas ma jätan selle meeskonna? Meil on kõik paigas nagu kellavärk!

Mida Malcolm Wilson sulle enne viimase päeva algust ütles. Eile õhtulgi vestlesite pikalt?

Ega ta suurt midagi suurt öelnudki. Ütles, et tee oma ära ning too see võit koju. Ma ju pidin siis seda tegema!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles