Katrin Lust: ilma politseita oleks meid vaeseomaks pekstud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katrin Lusti külaskäik kurikuulsasse kassivabrikusse tõi kaasa jõhkra kallaletungi.

Ühes Põhja-Tallinna ühiselamus peetakse juba kuus aastat kassivabrikut, kuid tõukassi pähe müüdud kiisud on haiged ja surevad sageli kiiresti. 

Juba kuus aastat müüb Nataliks, Oksanaks ja Kseniaks nimetav naisterahvas odavalt peamiselt Briti lühikarvalisi kassipoegi. Tartu naine Kai leidis ajalehest Soov kuulutuse, milles müüdi vaid 300 euro eest muidu üle 1000 eurot maksvat kallist briti lühikarvalist tõukassi. Kai andis müüjale 300 eurot sularahas, viis kiisupoja koju, kus kassike vaid paari nädalaga tema käte vahel suri. 

Katrin Lust võttis kaasa oma saatetiimi ja Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaare, kellega mindi Oksana Zuiko juurde kasse üle vaatama. Külaskäik võttis aga kiiresti ähvardava varjundi. Nimelt selgus, et Oksana abikaasa Aleksei Zuiko on mitmeid aastaid julma mõrva eest vangis istunud.

Oksana ja Aleksei Zuiko
Oksana ja Aleksei Zuiko Foto: Kaader «Kuuuurijast»

Oksana kutsus oma jõhkardist mehe appi ning «Kuuuurija» helistas omakorda kohale politsei. Lust oli veendunud, et ilma politseita oleks kogu saatetiim vaeseomaks pekstud. 

Kohale saabunud Aleksei üritas alguses selgitada, et kassiostjad on ise süüdi oma loomakeste hukus. Mees muutus aga hoolimata politsei kohalolust järjest agressiivsemaks.

Zuikod tungisid «Kuuuurija» kaameramehele kallale ning politsei pidi sekkuma. Oksana kraapis oma pikkade küüntega kaameramehe kaela, samal ajal lõi tema abikaasa operaatorile vastu jalga, tekitades kehavigastuse.

«Nii, nagu ta selja keeras, ründasid nad kaamerameest ja ka mind. Tegu on ikkagi ohtlike inimestega. Tegu on ikkagi tapmise eest kinni istunud inimesega!» rääkis Lust pisarsilmil, kui politseinikud olid Zuiko maha väänanud ja tema käed raudu pannud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles