Riik avastas Eestis lastevahendusäri (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis 2000. aastast tegutsev Tuletorni sihtasutus on otsinud siin ajalehekuulutusega probleemsetele Saksa lastele raha eest kasuperesid, ilma et Eesti riik nende tegevuse üle mingit kontrolli omaks.

Eesti sotsiaalkindlustusamet aga pöördus pärast kevadisi ümarlaudu ja kriisikoosolekuid Saksa justiitsministeeriumi poole, paludes neil Salström-Leyhi ja tema eestlannast abikaasa Meeli Salströmi Eesti seadustele mitte alluv SA Tuletorn Fondi teenus senisel kujul kinni panna ehk mitte saata siia rohkem Saksa lapsi nii, et Eesti riik sellest midagi ei tea, kirjutab Äripäev.

Probleemsed teismeeas Saksa lapsed on saabunud Eestisse siinsete ametnike teadmata ja omavalitsuste sotsiaal- ja lastekaitse töötajad on avastanud Saksa lapsi alles siis, kui nendega on tekkinud probleeme ja sekkuma pidanud näiteks politsei või kiirabi.

Loe ka: «Saksa kõurikute kasvatamine käib Eestis poolillegaalselt»

Enamasti suunatakse Saksa lapsed elama väikestesse maakohtadesse, mitte suurematesse linnadesse. Nad ei käi siin koolis, vaid on kogu perioodi koduõppel, esimestel kuudel ei saa nad ka koju helistada.

Lapsi vastu võtvate perede ühe või kahe liikme jaoks on see töö, mille eest maksab Tuletorn neile palka.

Pikemalt loe Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles