Tööstus liigub kasvusoonel, kuigi energeetikas tulemused kukuvad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstus. Foto on illustreeriv.
Tööstus. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööstusettevõtted tootsid 2017. aasta septembris neli protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta septembris, teatab statistikaamet. Toodang suurenes mäetööstuses ja töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas. 

Tööstusettevõtted tootsid 2017. aasta septembris neli protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta septembris, teatab statistikaamet. Toodang suurenes mäetööstuses (27,4 protsenti) ja töötlevas tööstuses (1,6 protsenti), kuid vähenes energeetikas (15,3 protsendi võrra). 

Septembris toodeti töötlevas tööstuses neli protsenti rohkem toodangut kui 2016. aasta samal kuul. Pooltes tööstusharudes oli septembris toodangu maht eelmise aasta sama kuuga võrreldes suurem.

Maht kasvas eelkõige puittoodete, toiduainete, metalltoodete ja elektriseadmete tootmise suurenemise tõttu. Toodang suurenes märgatavalt ehk 11,7 protsenti ka ehitusmaterjalide tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete tootmises ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi septembris kaks kolmandikku kogu töötleva tööstuse toodangust. 2016. aasta septembriga võrreldes vähenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks üks protsent, müük kodumaisele turule suurenes kuus protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2017. aasta septembris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses kaks protsenti rohkem toodangut kui eelmisel kuul. 2016. aasta septembriga võrreldes toodeti elektrit 20 protsenti vähem ja soojust kümme protsenti rohkem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles