Haldusreform jättis paariks päevaks Saaremaa ja Saue elanikud ilma sõidusoodustusest

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune Tallinn-Pärnu rong.
Hommikune Tallinn-Pärnu rong. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haldusreformi tõttu jäid Saaremaa ja Saue elanikud laupäevast alates ilma kohaliku elaniku sõidusoodustusest, kuid täna keskpäevaks soodustus taastati.

Delfi kirjutas täna, et Saaremaa ja Saue valla elanikud jäid laupäeval ilma kohaliku elaniku soodustusest parvlaevadel ja Elroni rongidel. 

SMITi kommunikatsioonijuht Evelin Trink ütles Postimehele, et tehniline tõrge lahendati ja elanikel on jälle soodustus olemas. Rahvastikuregistris tehti seoses haldusreformiga aadresside muudatusi, tööde ajal tekkinud tehniliste probleemide tõttu ei saanud teenusepakkujad Elron ja TS laevad rahvastikuregistrist paar päeva  vastust, kas inimene, kes soovib sõidusoodustust, on Saaremaa valla (TS Laevad) või Saue valla elanik (Elroni soodustus).

Haldusreformi tõttu muutus maa-ameti andmetel umbes 400 000 aadressi, neist ligi 200 000 on elukoha aadressid.

Nii suure hulga aadressiandmete muutuse tingib asjaolu, et peale haldusreformi on Eestis 79 kohalikku omavalitsust – 15 linna ja 64 valda. Reformi käigus saab uue piiri 11 maakonda. Muutuvad ka paljude külade nimed, enamik neist Saare- ja Võrumaal, sest samas omavalitsuses ei või olla mitut samanimelist küla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles