Fotod: Läänemaal hukkus elumaja põlengus eakas naine

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 12.52 sai Häirekeskus teate tulekahjust Kullamaa vallas Jõgisoo külas, kus helistaja sõnul põles elumaja ja kuulda oli eterniidi praksumist. Tema teada elas majas vanem naine, kuid kas ta võis põlengu hetkel hoones viida, ei osanud helistaja öelda. 

Päästjate saabudes oli elumaja lausleegis. Majja sisenes suitsusukelduslüli ning väljast alustati kustutustöödega. Mõni minut hiljem tõid päästjad majast välja hukkunud 75aastase naise. Hetk hiljem varises maja katus sisse. Tulekahju likvideeriti kell 14.53.   

Sündmuse täpsed asjaolud ja tekkepõhjus on alles selgitamisel, kuid Lääne päästekeskuse ennetaja Grete Arumäe soovitab tõsise sündmuse valguses kõigil veelkord mõelda oma kodusele tuleohutusele. «Kontrollige, kas teie suitsuandur töötab ja kütteseadmed on nõuetekohaselt hooldatud. Pöörake tähelepanu ka elektrisüsteemidele ja seadmetele,» loetles Arumäe.

«Palun abistage ka oma eakaid lähedasi ning märgake oma kogukonnas neid inimesi, kes ei suuda oma kodu ohutust ise tagada,» lisas Grete Arumäe.

Paar päeva tagasi, 29. oktoobril hukkus Hiiumaal Pühalepa vallas elumaja tulekahjus 86aastane mees. Päästjate saabudes oli maja tules juba peaaegu hävinenud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles