Kurikuulsa maffiabossi väimees kerjab sotsiaalmeedias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosa Nostra maffia tegutses Corleone linnas.
Cosa Nostra maffia tegutses Corleone linnas. Foto: STRINGER/ITALY/REUTERS/SCANPIX

Itaalia kurikuulsa maffiabossi Toto Riina väimees Tony Ciaverello on sattunud tõsisesse rahahätta ja palub nüüd Facebooki teel inimestelt raha.

Rahahädad tekkisid mehe sõnul seetõttu, et politsei otsustas ta äri sulgeda. Ciaverello postitas sotsiaalmeediasse lingi ühisrahastuse leheküljele ja palus end aidata. Samuti väitis ta, et on kohutavas olukorras.

Tema äri sulgeti suvel, sest oli tekkinud kahlus, et ettevõtet kasutatakse rahapesu eesmärgil. «Kahjuks pean ma paluma nende abi, kes saavad mind aidata. Luban, et tööd leides maksan teile kõik tagasi,» kirjutas Ciaverello.

«Nad võtsid kõik ja nüüd pole mul enam tööd. Need, kes saavad mind aidata, palun aidake, sest mul on kolm last. Ma otsin tööd, aga keegi ei palka mind. Aitäh ja Jumal õnnistagu teid,» jätkas ta.

Postitus sai inimestelt karmi tagasisidet.

«Sa oled märter? Vabandust, aga kus olid sa siis, kui su äi tappis inimesi, viskas imiku happe sisse ja raha kokku ajas?» kirjutas üks kommenteerija.

Ciaverello on abielus Riina vanima tütre Maria Concettatoga. Nad elavad Sitsiilias asuvas Corleone linnas, mis oli Riina Cosa Nostra maffia ajalooliseks tegevuspaigaks.

Koletise hüüdnime saanud Riina mõisteti 1993. eluks ajaks vangi. Ta on tuntud oma erakordse julmuse eest. Arvatakse, et maffiaboss tellis vähemalt 150 mõrva, samuti kahtlustatakse, et ta oli maffia vastu tegutsenud kohtunike Giovanni Falcone ja Paolo Borsellino tapmise taga 1992. aastal.

Toto Riina.
Toto Riina. Foto: MARCELLO PATERNOSTRO/AFP/Scanpix

Juulis lükkas Bologna kohus tagasi tema taotluse enneaegselt vanglast vabaneda. Riina väitis, et tema tervislik seisund on muutunud väga halvaks.

Kohtu hinnangul on 86-aastane neeruvähi all kannatav kurjategija endiselt ohtlik, sest ta pole end Cosa Nostrast distantseerinud ning võib toime panna uusi kuritegusid. Sama määrusega võeti temalt ära villa, maatükid ja sulgeti kolm ettevõtet, mis kuulusid Riinale ja tema perekonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles